image

WikiLeaks zet gestolen Sony-documenten online

vrijdag 17 april 2015, 08:51 door Redactie, 1 reacties

Klokkenluiderssite WikiLeaks heeft een online archief gemaakt met documenten en e-mails die eind vorig jaar bij Sony Pictures Entertainment (SPE) werden gestolen. Het gaat om ruim 30.000 documenten en meer dan 173.000 e-mails, van en naar meer dan 2200 Sony-e-mailadressen.

Volgens WikiLeaks biedt het online archief een bijzondere blik in de werking van een grote, "geheimzinnige" multinational. "Het werk waar Sony om bekendstaat is het maken van entertainment, maar de Sony Archieven laten zien dat achter de schermen dit een invloedrijk bedrijf is met banden met het Witte Huis en de mogelijkheid heeft om wetten en beleid te beinvloeden", aldus de klokkenluiderssite. Ook stelt WikiLeaks dat Sony banden met het Amerikaanse militair-industriële complex heeft.

Julian Assange, hoofdredacteur van WikiLeaks, laat weten dat de gestolen documenten en e-mails nieuwswaardig zijn en in het publieke domein thuishoren. "En WikiLeaks zal zorgen dat ze daar blijven." Zo blijkt Sony een sterke lobbyist te zijn over zaken als internetbeleid, piraterij, handelsovereenkomsten en copyrightzaken. Volgens WikiLeaks laten de e-mails zien dat er continu wordt gelobbyd, niet alleen met de Motion Picture Association of America (MPAA), maar ook direct met politici.

Reacties (1)
17-04-2015, 16:18 door Anoniem
Ik denk wel dat ze ook al hun wachtwoorden hebben moeten veranderen. Zoek maar eens naar password binnen de sony documenten...allerlei soorten wachtwoorden inc sysadmin, router wachtwoorden etc.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.