image

IT-directeur aangeklaagd voor saboteren servers ex-werkgever

vrijdag 17 april 2015, 10:48 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten is een IT-directeur aangeklaagd wegens het onderscheppen van e-mails en het saboteren van servers van zijn vorige werkgever. De man werkte van oktober 2007 tot maart 2014 voor het bedrijf en had in die tijd toegang tot het bedrijfsnetwerk en servers, waaronder de e-mailserver.

Vorig jaar maart vertrok de IT-directeur bij het bedrijf en had toen ook geen toestemming meer om op het netwerk en de servers in te loggen. Begin april zou hij echter e-mails van twee bedrijfsdirecteuren hebben onderschept. Een maand later zou hij de servers van het bedrijf hebben gesaboteerd en die daarbij ernstig hebben beschadigd, aldus de aanklacht. In juli verstuurde hij informatie uit de e-mailaccounts van de directeuren naar andere personen.

Het ging om salarisgegevens, bonusinformatie en prijsstellingen. "De verdachte gebruikte zijn vaardigheden om grote schade bij zijn voormalige werkgever aan te richten, en op illegale wijze informatie te verkrijgen. Cybercrime schaadt bedrijven en hun werknemers en we zullen de verantwoordelijken vervolgen", aldus officier van justitie Zachary Fardon. De 50-jarige IT-directeur kan in theorie een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar krijgen en een boete van 750.000 dollar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.