image

Google gaat deze zomer advertenties versleutelen

vrijdag 17 april 2015, 19:45 door Redactie, 3 reacties

Om ervoor te zorgen dat meer websites op HTTPS overstappen heeft Google besloten om deze zomer advertenties te gaan versleutelen. Dit gebeurt al sinds eind 2014 met advertenties op YouTube, maar zal vanaf 30 juni van dit jaar ook gaan gelden voor veruit de meeste advertenties op het Google Display Network, AdMob en DoubleClick. Verder is Google van plan om zoekadvertenties te gaan versleutelen.

Ook zal het vanaf 30 juni mogelijk worden voor adverteerders die van verschillende advertentieplatformen gebruikmaken, waaronder AdWords en DoubleClick, om versleutelde advertenties op HTTPS-sites te tonen. Volgens Google helpt het versleutelen van de advertenties om het internet iets veiliger voor gebruikers te maken, aangezien de versleutelde verbinding bescherming tegen afluisteren en manipulatie biedt. Regelmatig geven websites advertenties, die vaak onversleuteld over HTTP worden aangeboden, als reden waarom ze niet volledig op HTTPS kunnen overstappen.

Reacties (3)
17-04-2015, 20:15 door Anoniem
heeft Google besloten om deze zomer advertenties te gaan versleutelen

Goed idee!
Vraag me af wie dan eigenlijk nog de moeite neemt om passwords te gaan invoeren om die advertenties te ontsleutelen en te gaan bekijken.

Protected, versleutelde advertenties… Wat een goed idee en hoe kom je erop!
Voortaan rust op alle pagina's voor iedereen en nog secure ook.
Mag van mij ook op http sites.

Toch weer mooi bedacht van Google!
18-04-2015, 00:11 door Anoniem
Ik ken de techniek ad-blockers niet maar het zou me niet verbazen als de echte reden te maken heeft met het moeilijker blokkeren van advertenties middels ad-blockers.
18-04-2015, 11:02 door Anoniem
zou het versleutelen niet erop duiden dat de pagina's via https worden geladen ??
Dus encryptie duidt alleen op gebruik https protocol !

Toevoeging van http-fragmenten op een https-pagina geeft namelijk geen veilige https verbinding en door nu de advertenties ook als https aan te bieden kan een pagina met advertenties als veilige pagina worden gekwalificeerd door de browser.

Corrigeer me als ik het verkeerd begrijp.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.