image

Hackertool vraagt niet-Amerikanen om extra informatie

dinsdag 21 april 2015, 13:36 door Redactie, 2 reacties

Wegens wettelijke verplichtingen moeten gebruikers van de populaire hackertool Metasploit die niet uit de Verenigde Staten of Canada komen voortaan meer informatie over zichzelf afstaan. Het gaat om gebruikers van Metasploit Pro of de Metasploit Community Edition en niet het Metasploit Framework.

Metasploit is software om de veiligheid van netwerken en systemen mee te testen. Het gebruikt encryptie en valt daardoor, net als andere soortgelijke producten, onder Amerikaanse exportregels. Daarnaast krijgt Metasploit en andere aanvalssoftware met steeds meer Amerikaanse en internationale beperkingen te maken. Vanwege deze regels moet Rapid7, het bedrijf dat Metasploit aanbiedt, de manier aanpassen hoe de gratis en testversies van Metasploit Pro en Community kunnen worden verkregen.

Gebruikers buiten de VS en Canada moeten nu een licentie aanvragen en aanvullende informatie over zichzelf of hun organisatie geven. Het moet in dit geval om "betrouwbare en nauwkeurige" gegevens gaan. Vervolgens zal Rapid7 de aanvraag goed- of afkeuren. In sommige gevallen zal het Amerikaanse ministerie van Handel echter bepalen of gebruikers de software mogen gebruiken of niet. Volgens Rapid7 zullen de meeste gebruikers gewoon een licentiesleutel ontvangen, alleen kan dit nu langer op zich laten wachten, tot wel 48 uur. Gebruikers die al over een licentie beschikken hoeven niet bang te zijn dat die wordt ingetrokken.

Reacties (2)
21-04-2015, 16:52 door Anoniem
Wat dan, een "proof of hat colour" ofzo?
21-04-2015, 20:12 door Anoniem
Tja... dan maar binnenkort een licentie vrije versie downloaden uit de bekende download plekken??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.