image

Amerikaanse overheid waarschuwt voor encryptie

woensdag 22 april 2015, 15:36 door Redactie, 12 reacties

Tijdens een speech op de RSA Conferentie in San Francisco heeft Jeh Johnson, de minister van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security, het publiek voor de gevaren van encryptie gewaarschuwd en opgeroepen om samen met de overheid "de oplossing" voor dit probleem te vinden.

Volgens Johnson zorgt de weg die nu is ingeslagen, waarbij er steeds meer via sterke encryptie wordt versleuteld, voor problemen voor zowel opsporingsdiensten als de nationale veiligheid. "Het niet kunnen benaderen van versleutelde informatie vormt uitdagingen voor de openbare veiligheid. Encryptie maakt het lastiger voor de overheid om criminele en potentiële terroristische activiteiten te vinden."

Johnson stelt dat een "oplossing" voor dit probleem rekening moet houden met de privacyrechten en verwachtingen van het Amerikaanse publiek, de staat van technologie en de cyberveiligheid van Amerikaanse bedrijven. "We hebben jullie hulp nodig om de oplossing te vinden", sprak hij de zaal toe. Volgens de minister is binnenlandse veiligheid een balans tussen fysieke veiligheid van de Amerikaanse bevolking en de vrijheden van die bevolking.

Daarbij is het mogelijk om een veilige stad te maken, maar zal dit uiteindelijk een gevangenis zijn, zo merkte hij op. Johnson liet onlangs nog weten dat terrorisme niet kan slagen als mensen weigeren zich te laten terroriseren. "Onder het mom van binnenlandse veiligheid kunnen we meer muren bouwen, meer screeningsapparaten neerzetten, meer mensen ondervragen en iedereen elkaar laten wantrouwen", vertelde Johnson de zaal. Hij waarschuwde dat dit echter ten koste van de Amerikaanse maatschappij en bevolking zal gaan.

Reacties (12)
22-04-2015, 15:41 door Anoniem
Toch sterk dat het net die Amerikaans overheidsdiensten zelf waren die de aanleiding gaven om iedereen de encryptie in te jagen.
22-04-2015, 16:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-04-2015, 17:34 door Anoniem
Jaja , makkelijke praat , zo weet ik er ook nog wel een paar .

Zonder Amerikaanse overheid zou er ook minder animo zijn geweest voor terrorisme ...
22-04-2015, 18:35 door SPlid
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA;

Ik begrijp het probleem, de vraag is wat de oplossing is, encryptie verbieden ?


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA;
22-04-2015, 18:41 door Eric-Jan H te D
De minister draagt een onoplosbaar probleem aan. Hij kan met de goedwillende burger afspreken wat hij wil. Maar hij is aan het verkeerde adres. Hij moet dit namelijk met de criminelen afspreken. Ik wens hem veel succes.

Wel wordt het idee dat het verdwijnen van Truecrypt een rechtstreeks gevolg is van overheidsingrijpen steeds manifester,
22-04-2015, 20:24 door Anoniem
"Daarbij is het mogelijk om een veilige stad te maken, maar zal dit uiteindelijk een gevangenis zijn"
"dat terrorisme niet kan slagen als mensen weigeren zich te laten terroriseren"
"Onder het mom van binnenlandse veiligheid kunnen we meer muren bouwen, meer screeningsapparaten neerzetten, meer mensen ondervragen en iedereen elkaar laten wantrouwen", vertelde Johnson de zaal. Hij waarschuwde dat dit echter ten koste van de Amerikaanse maatschappij en bevolking zal gaan.

Opvallend. Hier is iemand die in functie heel verstandige taal uitslaat. Toch ziet hij niet dat je geen zwakheden hebt voor een selecte groep, ongeacht welke groep dat is. Of je moet heel precies kunnen afstemmen hoe hoog de financiële drempel is om er doorheen te komen. En dan nog.

De oplossing is er wel. Inlichtingenwerk heet in het Engels "intelligence". Bovendien is goede beveiliging robuust, het kan falen hebben met een betrekkelijk minimum aan schade. Op diverse niveaus. Het volstrekt afhankelijk zijn van encryptie onder negeren van bijvoorbeeld talenkennis en humint is niet robuust. Het negeren van steviger bouwcodes, manieren van vervoer die minder kwetsbaar zijn, snellere disaster recovery enzovoorts, is niet robuust. Het in de kaart spelen van organisaties wiens voornaamste terroristendoel lijkt te zijn om ons zo ver te krijgen dat we zelf onze waarden opzij zetten is niet robuust. En tot slot, een bevolking die bij het eerste het beste incident om maatregelen schreeuwt dat in kwaliteit van leven een veelvoud aan risico oplevert, is...
22-04-2015, 20:33 door Anoniem
Nouja, wat willen ze doen het verbieden van encryptie?
Dat zou t zelfde zijn als auto's verbieden omdat criminelen er ook mee rijden.
Terwijl ik wel elke dag berichten zie hier hoe slecht en hoe bang we voor encryptie moeten zijn vind ik dit allemaal maar klink klare onzin iedereen heeft recht om zijn data te versleutelen als hij/zij dat zou willen.
22-04-2015, 21:05 door Anoniem
Amerika, dat is toch dat land dat niet Amerikaanse burgers tot vogelvrij heeft verklaard?
Laat ze lekker in hun eigen sop gaarkoken.

Wat wel opmerkelijk is, is dat niet Amerikaanse overheden nog steeds hun hele hebben en houden (eigenlijk, die van "hun" burgers) binnen de grijpgrage vingers van Amerika plaatsen.
Terwijl ze durven blijven te beweren dat ze om privacy en burgerrechten geven.

Langs de voorkant populair roeptoeteren, en de vermoorde onschuld spelen, en langs de achterkant overal de kont aan afvegen, zullen ze bedoelen.
22-04-2015, 22:03 door Anoniem
Ik waarschuw voor de Amerikaanse overheid. Ook ik zou graag met het publiek in overleg voor een oplossing van dit probleem.

Door de weg die nu is ingeslagen, komt mijn privacy steeds meer in het geding, zonder dat de ingeslagen weg enige meerwaarde biedt.
23-04-2015, 08:55 door Flashback956
Dit is niet de oplossing, als encryptie verboden/niet aangeraden wordt verzinnen criminelen wel andere manieren. Als dit zo doorgaat heeft de eerlijke burger helemaal geen rechten meer. Dan leven we in een systeem waar je niks meer privé kunt houden. Kan ik net zo goed in een hutje op de hei gaan wonen zonder enige vorm van technologie.
23-04-2015, 23:44 door Anoniem
Door Anoniem: Toch sterk dat het net die Amerikaans overheidsdiensten zelf waren die de aanleiding gaven om iedereen de encryptie in te jagen.

Wij van WC Eend...
26-04-2015, 19:35 door Anoniem
Ambtenarenwijsheid: als wij nu alle encryptie verbieden dan zullen enkele terroristen nog encryptie gebruiken (immers, onze wijze wetten zeggen dat, dus dat is de heilige waarheid). Dientengevolge hoeven wij dan slechts nog iedereen dood te schieten die encryptie gebruikt en, voila, einde terrorisme.

Dat de werkelijke werkelijkheid (de realiteit) anders is snapt iedereen behalve een ambtenaar/politici.

Van papieren tijgers kun je enkel papieren troep verwachten. Naast een hoop onzin. En, altijd, verwijtend vingerwijzen naar iedereen behalve hunzelf.

Immers, onkunde is hun credo, en in een onkundige wereld leven zij.
Geen wonder dat zij de rest aan die onkunde willen onderwerpen.

Welk ander bestaansrecht hebben zij nog?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.