image

Onderzoek: dreiging mobiele malware ernstig overdreven

vrijdag 24 april 2015, 13:12 door Redactie, 3 reacties

De kans om door de bliksem te worden getroffen is groter dan de kans om met mobiele malware in aanraking te komen. Dat beweert het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Damballa aan de hand van eigen onderzoek. Het bedrijf monitort naar eigen zeggen bijna 50% van al het mobiele Amerikaanse verkeer. Aan de hand hiervan werd bepaald hoeveel mobiele apparaten er nu daadwerkelijk geïnfecteerd zijn.

Het onderzoek vond in het laatste kwartaal van vorig jaar plaats, waarbij de onderzoekers dagelijks tussen de 130 miljoen en 170 miljoen mobiele apparaten zagen. Deze toestellen maakten verbinding met ruim 2,7 miljoen unieke hosts. Van al deze miljoenen toestellen bleken er iets meer dan 9600 verbinding te maken met een bekend kwaadaardig domein dat op een blacklist stond. Dat komt neer op .0064%. De kans om door de bliksem te worden getroffen bedraagt volgens het Amerikaanse weerinstituut 0,01%.

"Dit onderzoek laat zien dat malware in de Verenigde Staten, net als Ebola, schadelijk is, maar ernstig overdreven wordt, en tot een klein deel van de populatie is beperkt dat zich zo gedraagt dat ze risico op een infectie lopen", zegt Carles Lever, onderzoeker bij Damballa. In Noord-Amerika zouden partijen als Apple en Google maatregelen hebben genomen om apps op malware te controleren. Consumenten die dan ook de officiële app stores gebruiken lopen daardoor een veel kleinere kans om met mobiele malware besmet te raken, zo stelt Lever.

Reacties (3)
24-04-2015, 20:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-04-2015, 15:47 door Anoniem
Interessante combinatie : Bliksem & Mobiele telefoon

"Mobiele telefoons magneet voor bliksem"
ja? Nee? Hoe?

Security antwoord in dit artikel te vinden : http://www.kennislink.nl/publicaties/mobiele-telefoons-magneet-voor-bliksem
27-04-2015, 12:27 door Anoniem
@Anak Krakatau

Dan heb je vast iets gedownload buiten de playstore om.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.