image

Hackers zouden e-mails Obama hebben gestolen

zondag 26 april 2015, 15:38 door Redactie, 1 reacties

Hackers zouden vorig jaar bij een aanval op een ongeclassificeerd systeem van het Witte Huis toegang tot e-mails van de Amerikaanse president Barack Obama hebben gekregen. Dat laten overheidsfunctionarissen tegenover de New York Times weten. De geclassificeerde systemen van het Witte Huis, waaronder de servers die Obama voor de communicatie via zijn BlackBerry gebruikt, zouden niet zijn gekraakt.

Wel wisten de aanvallers toegang tot een e-mailarchief van mensen binnen het Witte Huis te krijgen, met wie Obama regelmatig communiceert. Uit deze accounts werden berichten gehaald die de Amerikaanse president had verstuurd en ontvangen, aldus de functionarissen die met het onderzoek naar de inbraak bekend zouden zijn.

Hoeveel e-mails er werden buitgemaakt wilden ze niet vertellen, alsmede de gevoeligheid van de inhoud. Het e-mailaccount van Obama zelf zou niet zijn gehackt. Volgens de New York Times zou de ernst van de inbraak al maanden bij functionarissen bekend zijn. Wie er precies achter de aanval zit is onbekend, maar binnen de Amerikaanse overheid wordt naar Rusland gekeken.

Reacties (1)
26-04-2015, 15:47 door Anoniem
Boemannen op je witte huis interwebse! Maar goed opletten op de hoedjes van je cyberdigitale bezoekers dan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.