image

Nieuwe Tor Browser verbetert veiligheid en gebruiksgemak

dinsdag 28 april 2015, 10:49 door Redactie, 2 reacties

Er is een geheel vernieuwde versie van de Tor Browser verschenen die veel gebruiksvriendelijker is dan voorgaande versies en daardoor meer internetgebruikers moet aanspreken. Tor Browser bestaat uit een aangepaste versie van Firefox en software om verbinding met het Tor-netwerk te maken.

Via het Tor-netwerk kunnen gebruikers hun werkelijke IP-adres afschermen en wordt het webverkeer versleuteld zodat internetproviders niet kunnen zien welke websites er worden bezocht. Hoewel veel mensen zeggen privacy belangrijk te vinden maken gemiddeld 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk. Om dit aantal te vergroten zijn in Tor Browser 4.5 allerlei grote veranderingen doorgevoerd.

Zo zal de Windowsversie van Tor Browser nu automatisch aan het Start Menu/Applicaties worden toegevoegd, zodat de browser eenvoudiger is te vinden en te starten. Het gaat hier trouwens alleen om een snelkoppeling, de installatie zelf is nog steeds een "portable app". Verder is ook het Tor-menu en de bijbehorende configuratievensters vereenvoudigd. Zo geeft het menu nu informatie over het gebruikte Tor Circuit en biedt de optie om een nieuw Tor Circuit aan te vragen.

Security Slider

Op het gebied van security is de "Security Slider" toegevoegd. Door de slider te verschuiven kunnen gebruikers de veiligheid aanpassen. Hoe hoger de slider, hoe kleiner het aanvalsoppervlak en worden er features uitgeschakeld waar in het verleden allerlei kwetsbaarheden zijn gevonden. Ook is de Windowsversie nu gesigneerd. Daardoor krijgen Windowsgebruikers geen waarschuwing meer dat Tor Browser van een onbekende bron afkomstig is.

Tor Browser 4.5 bevat een lange lijst van allerlei aanpassingen, bugfixes en andere verbeteringen. De browser is via deze pagina te downloaden. Sinds versie 4.0 beschikt Tor Browser ook over een automatische updatefunctie. Vanwege de grote veranderingen in versie 4.5 zal deze versie pas over een week onder gebruikers van versie 4.0 via de automatische updatefunctie worden verspreid.

Reacties (2)
28-04-2015, 18:59 door Anoniem
Op het gebied van security is de "Security Slider" toegevoegd. Door de slider te verschuiven kunnen gebruikers de veiligheid aanpassen. Hoe hoger de slider, hoe kleiner het aanvalsoppervlak en worden er features uitgeschakeld waar in het verleden allerlei kwetsbaarheden zijn gevonden.

De slider geeft een aantal voorgeconfigureerde Noscript instellingen.

Hoe hoger de settings in Noscript hoe kleiner het aanvals oppervlak via Javascript.
Die logica geldt voor alle browsers.
29-04-2015, 20:42 door Anoniem
De hashes van de Tor browser komen niet overeen met degene gepubliceerd op de tor website. Zowel de Engelse
als de anderstaligen kloppen niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.