image

FBI waarschuwt voor internetscams na aardbeving Nepal

dinsdag 28 april 2015, 11:51 door Redactie, 2 reacties

De FBI heeft internetgebruikers gewaarschuwd voor scams die misbruik maken van mensen die geld willen doneren na de aardbeving in Nepal of proberen om malware te verspreiden. Het dodenaantal na de aardbeving is inmiddels de 4.300 gepasseerd en de bevolking heeft behoefte aan allerlei hulpgoederen.

"Na een natuurramp willen veel mensen bijdragen aan hulpprogramma's en organisaties. De FBI waarschuwt het publiek om op te letten voordat er wordt gedoneerd", aldus de opsporingsdienst. Het gaat dan om donatieverzoeken die via e-mail binnenkomen of waar websites om vragen. In het verleden is het regelmatig voorgekomen dat na een natuurramp er frauduleuze websites of e-mails verschijnen die om donaties vragen, maar het geld niet bij de slachtoffers van de betreffende ramp terecht laten komen.

De FBI adviseert mensen dan ook om niet op ongewenste e-mails te reageren, waaronder het klikken op links of openen van bijlagen, omdat die malware kunnen bevatten. Ook worden mensen gewaarschuwd voor individuen die zich op sociale mediasites of via e-mail voordoen als slachtoffer of functionarissen en om een donatie vragen. Verder moet de legitimiteit van non-profitorganisaties op internet worden gecontroleerd. Volgens de FBI hebben de meeste legitieme goede doelen websites die op .com of .org eindigen.

Reacties (2)
28-04-2015, 11:53 door Anoniem
"Volgens de FBI hebben de meeste legitieme goede doelen websites die op .com of .org eindigen".

"Leuke" statistiek, maar even opletten dat dit nu niet als waarheid wordt aangenomen.
28-04-2015, 12:57 door spatieman
kreeg een mail, son ,dad here, i am stuck in nepal, send me some cash to get out....
wel apart, gezien mijn vader nederlander is, en uh, ik deze $persoon nooit gekend heb...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.