image

Rechters bijgespijkerd over cybercrime tijdens themadag

woensdag 29 april 2015, 11:52 door Redactie, 1 reacties

Nu internet een steeds grotere rol speelt bij misdrijven krijgen ook rechters hier vaker mee te maken. Reden voor de Rechtspraak om rechters en andere rechtspraakmedewerkers over cybercrime bij te spijkeren. Vandaag vindt in Amsterdam dan ook de zesde themadag over cybercrime plaats.

Tijdens de themadag spreken deskundigen van onder meer Europol, de landelijke politie, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de Universiteit Tilburg over de laatste ontwikkelingen op het gebied van computercriminaliteit, opsporing en data-onderzoek. Zo komen trends op het gebied van computercriminaliteit aan bod, alsmede digitale valuta en dan in het bijzonder de bitcoin en de methode "Hansken" die het NFI voor data-onderzoek toepast.

De themadag wordt georganiseerd door het Kenniscentrum Cybercrime van het Gerechtshof Den Haag. Dit centrum heeft als taak om rechters en juridisch medewerkers in het hele land te informeren over de jurisprudentie, wet- en regelgeving en literatuur op het gebied van cybercrime, digitale opsporing en digitaal bewijs.

Reacties (1)
29-04-2015, 13:16 door Anoniem
Alle "experts" zijn er weer bij hoor. Het is of vage verzinsosjologen, of commerciele s'kiddies, en verder vooral ambtenaren. Maar inhoud? Pfft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.