image

Nieuwe ransomware vermijdt Amerikaanse computers

donderdag 30 april 2015, 10:47 door Redactie, 2 reacties

Onderzoekers hebben een nieuwe ransomware-variant ontdekt die opvalt doordat het Amerikaanse computers opzettelijk niet infecteert. Crypt0L0cker, zoals de ransomware heet, is volgens onderzoekers van Bleeping Computer een variant van de bekende TorrentLocker-ransomware.

Deze ransomware-familie sloeg eind vorig jaar ook in Nederland toe. Crypt0L0cker blijkt dezelfde communicatiemethodes als TorrentLocker te gebruiken en versleutelt allerlei bestanden, die gebruikers vervolgens voor honderden euro's kunnen laten ontsleutelen. Als slachtoffers niet op tijd betalen wordt het losgeld verdubbeld.

Waarom Crypt0L0cker Amerikaanse computers vermijdt is onbekend. In het verleden kwam het voor dat Russische cybercriminelen geen Russische computers infecteerden, om zo niet de aandacht van de Russische autoriteiten te trekken. De nieuwe ransomware is inmiddels in Europa, Azië en Australië opgedoken en verspreidt zich via e-mails die zich voordoen als verkeersovertredingen of overheidsberichten.

Reacties (2)
30-04-2015, 11:10 door Profeet
NSA wil zichzelf niet per ongeluk besmetten denk ik. ;-)
30-04-2015, 15:32 door Anoniem
"Waarom Crypt0L0cker Amerikaanse computers vermijdt is onbekend."

Omdat je er 180 jaar of meer gevangenisstraf krijgt en er bij vervroegde vrijlating gegarandeerd zeropositief weer uit komt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.