image

Vrouw opgepakt die mensen via webcam bespioneerde

donderdag 30 april 2015, 11:29 door Redactie, 3 reacties

In Canada is een 27-jarige vrouw opgepakt die mensen via hun eigen webcam bespioneerde en liet schrikken en tevens de eigenaar van een groot hackingforum met 35.000 leden was. De vrouw zou Remote Administration Tools (RATs) hebben gebruikt om toegang tot computers van mensen te krijgen.

Vervolgens bespioneerde de vrouw nietsvermoedende gebruikers via hun webcam. Ook gebruikte de vrouw verschillende manieren om slachtoffers lastig te vallen, onder andere door privégesprekken af te luisteren en slachtoffers via de speakers toe te spreken. Verder liet de vrouw haar slachtoffers schrikken door pornografische websites te laden.

De schrikreactie van de slachtoffers werd vervolgens opgenomen en op YouTube geplaatst. De Canadese politie adviseert internetgebruikers die zich tegen dit soort aanvallen willen beschermen om geen e-mail van onbekenden te openen of op verdachte links te klikken en de webcam uit te schakelen of af te dekken als die niet wordt gebruikt.

Reacties (3)
30-04-2015, 17:27 door Eric-Jan H te D
Die emancipatie moet nu echt maar eens stoppen. Straks hebben we ook nog vrouwelijke bankdirecteuren.
30-04-2015, 18:15 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: Die emancipatie moet nu echt maar eens stoppen. Straks hebben we ook nog vrouwelijke bankdirecteuren.

Zolang er nog geen manische dames security fora bestoken met non reacties omdat vriendinnen rita en lynn voor overmatig veel gezelschap hebben gezorgd is er nog wel de humor van in te zien.
Wij hadden overigens tot voor kort vrouwelijke toezichthouders bij de nederlandse bank met gedeeltelijk overeenkomstige interesses.
01-05-2015, 11:48 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: Die emancipatie moet nu echt maar eens stoppen. Straks hebben we ook nog vrouwelijke bankdirecteuren.
Verklaar je nader? Een beetje empathie in het bankwezen lijkt me niet meer dan "de hoogste tijd."


Neelie Kroes for president!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.