image

Gratis hostingbedrijf host 90% van Steam-phishingsites

donderdag 30 april 2015, 12:16 door Redactie, 2 reacties

Het Litouwse hostingbedrijf Hostinger, dat gratis hosting aanbiedt, is verantwoordelijk voor 90% van de phishingsites die het op Steam-gebruikers hebben voorzien. Dat beweert Netcraft. Vorige maand zag het internetbedrijf meer dan 1400 links naar Steam-phishinglinks, die naar 331 verschillende websites wezen.

Negentig procent van deze websites was bij Hostinger ondergebracht. Steam heeft wereldwijd 125 miljoen gebruikers. Via het platform kunnen gebruikers allerlei games en digitale voorwerpen kopen. Sommige onderzoeksbureaus stellen dat 75% van alle pc-games via Steam worden verkocht. Steamaccounts met veel spellen of digitale goederen zijn dan ook een geliefd doelwit van cybercriminelen, die gebruikers vaak via de chatfunctie of andere onderdelen van het platform benaderen.

Waar cybercriminelen voorheen vaak domeinnamen registreerden die op die van Steam leken, worden nu vooral gratis subdomeinen via gratis hostingbedrijven als Hostinger geregistreerd. Volgens Paul Mutton van Netcraft zijn gratis hostingbedrijven een logische keuze voor internetoplichters die phishingaanvallen willen uitvoeren zonder financieel spoor na te laten.

Hosting

Als het gaat om gratis hostingbedrijven zou Hostinger een zeer aantrekkelijke partij zijn, merkt Mutton op, aangezien het hostingbedrijf geen advertenties op de websites van klanten toont en PHP-ondersteuning biedt. Bijna alle phishingkits die bij phishingaanvallen worden gebruikt zijn in de programmeertaal PHP geschreven. Toch is de populariteit bij Steam-phishers opvallend, aangezien Hostinger voor slechts 0,6% van alle andere geblokkeerde phishingaanvallen in maart werd gebruikt. Volgens Mutton kan het zijn dat de criminelen achter de Steam-phishingaanvallen elkaar methodes kopieren. Daarnaast blijkt dat Steam-phishingsites bij Hostinger vaak lang online blijven.

Reacties (2)
30-04-2015, 12:37 door Anoniem
Hostinger is een van de ergste providers wereldwijd. Je vindt er onder meer ook veel point of sale malware, banking trojan c&c en meer van dat soort zaken.
01-05-2015, 01:26 door Anoniem
Door Anoniem: Hostinger is een van de ergste providers wereldwijd. Je vindt er onder meer ook veel point of sale malware, banking trojan c&c en meer van dat soort zaken.

Hmm, ik ben al jaren klant bij Hostinger en heb nog nooit problemen met ze gehad. De support reageert altijd binnen 24 uur en is vaak ook buiten kantoortijden actief. Ik heb meerdere malen een phishing site gemeldt en deze werd al gauw weggehaald of volgens hen 'geschorst'. Ze schijnen nu zelfs een anti-phishing filter te hebben. Ik krijg ook vaak van die Steam links door maar vaak zijn deze dan op het moment dat ik erop klik ineens verwijderd en word ik doorgelinkt naar een Hostinger error pagina.
Verder ben ik mij ervan bewust dat, zoals mij is verteld, ze internationaal opereren maar slechts een klein groepje administrators hebben opererend vanuit het hoofdkantoor met duizenden klanten per dag. Zij kunnen onmogelijk alle sites tegenhouden. Ze schijnen hier nu wel druk mee bezig te zijn, en hier ben ik uiteraard ook blij mee. Misschien zijn ze niet de beste, maar ik heb zeker ook slechter meegemaakt. Zo zijn er tegenwoordig teveel 'bedrijven' die door kinderen van 14 of 15 jaar worden gehost. Dan breng ik mijn website toch liever onder bij mensen met meer ervaring in de hostingbranche. Bij een bedrijf met een internationale achtergrond weet ik in ieder geval zeker dat ik goed terecht kan, anders waren ze allang failliet geweest.
En pas wel op met wat je zegt hè, ik zou dat standpunt weleens onderbouwt willen zien. Zo erg is het in mijn beleving ook weer niet, en ik heb al veel meegemaakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.