image

Malware laat computers pro-Russische video's bekijken

vrijdag 1 mei 2015, 12:08 door Redactie, 0 reacties

Cybercriminelen blijken besmette computers in te zetten om het aantal views van pro-Russische video's op de website Daily Motion kunstmatig op te blazen, wat de zichtbaarheid van de video's bij echte bezoekers van de website vergroot. Het komt vaker voordat besmette computers worden gebruikt om websites te bezoeken en bijvoorbeeld advertentie- of clickfraude te plegen of het aantal views van een filmpje te vergroten.

Onderzoekers van Trustwave dachten in eerste instantie dat dit ook bij de nu ontdekte malwarecampagne het geval was, totdat de inhoud van het verkeer werd bekeken. Dit was namelijk bedoeld voor verschillende pro-Russische video's op Daily Motion. De website staat volgens Alexa op de 84ste plek van meest bezochte websites op internet. De onderzoekers denken dan ook dat er politieke motieven een rol spelen.

Gebruikers van de besmette computers kregen de pro-Russische filmpjes zelf niet te zien, aangezien die op een "verborgen desktop" werden geladen. De video's, die elk zo'n 320.000 views hadden, werden hierdoor wel beter zichtbaar voor echte bezoekers van Daily Motion. Volgens de onderzoekers van Trustwave is het de eerste keer dat deze techniek voor een waarschijnlijk politieke agenda wordt ingezet.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.