image

Officier van justitie VS verzweeg ransomware-infectie

zaterdag 2 mei 2015, 06:38 door Redactie, 0 reacties

De voormalige officier van justitie in het Amerikaanse Warrick County heeft een infectie door ransomware verzwegen. Ze stuurde ook een e-mail naar alle medewerkers dat ze het incident met niemand mochten bespreken, waarbij ze de woorden "what happens in Vegas stays in Vegas" gebruikte.

De ransomware kwam binnen via een e-mail en versleutelde verschillende bestanden, waaronder die van de afdeling kinderzaken. Het zou gaan om social security nummers, namen, adresgegevens en persoonlijke belastinginformatie. De officier van justitie had de infectie aan verschillende overheidsdiensten moeten melden, maar dit gebeurde niet. Niet alleen werden de verantwoordelijke overheidsinstanties niet ingelicht, ook liet ze medewerkers weten dat ze hier niets over mochten vertellen. "Belangrijke herinnering, "what happens in Vegas stays in Vegas" - waaronder problemen die met software en materiaal hebben", aldus een e-mail die ze verstuurde.

De nieuwe officier van justitie besloot naar eigen zeggen de verschillende instanties over de infectie in te lichten toen hij achter het incident kwam, waarna er een uitgebreid onderzoek werd ingesteld. Volgens het onderzoek is er waarschijnlijk geen persoonlijke informatie door de malware gestolen. Wel ontdekten de onderzoekers dat informatie over bepaalde kinderzaken onveilig door de afdeling werd opgeslagen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.