image

Belangrijke IE-update Server 2003 opnieuw uitgebracht

zaterdag 2 mei 2015, 06:08 door Redactie, 0 reacties

Microsoft heeft een belangrijke beveiligingsupdate voor Windows Server 2003/R2 opnieuw uitgebracht en adviseert beheerders om die te installeren. De update verhelpt tien beveiligingslekken in Internet Explorer, waardoor een aanvaller in het ergste geval de computer volledig kan overnemen.

De update, met codenummer KB3038314, werd op 14 april door Microsoft uitgegeven. Al gauw verschenen er allerlei klachten van gebruikers die bij de installatie tegen problemen aanliepen. Zo was het niet meer mogelijk om Google als zoekmachine in te stellen. De problemen deden zich bij allerlei Windowsversies voor. Het bleef echter stil aan de kant van Microsoft en ook in het Security Bulletin over de IE-lekken werd er geen melding van gemaakt.

Donderdag liet de softwaregigant opeens in het Security Bulletin weten dat de KB3038314-update op het Microsoft Download Center acht dagen eerder al was bijgewerkt door een nieuwe versie. Een reden geeft Microsoft niet, maar beheerders van systemen met Windows Server 2003/R2 die de update voor 22 april hebben geïnstalleerd krijgen het advies de nieuwe versie te installeren, anders zijn ze niet volledig tegen de beveiligingslekken beschermd die de update verhelpt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.