Privacy - Wat niemand over je mag weten

Gelocked waarom

02-05-2015, 23:56 door Eric-Jan H te D, 6 reacties
Laatst bijgewerkt: 03-05-2015, 01:42
Onderstaand redactioneel artikel werd afgesloten. Waarom? Omdat er politieke standpunten werden verwoord? Dat kun je bij een dergelijk artikel toch verwachten. Ik heb de reacties een beetje gescand, maar ik ben niet echt iets schokkends tegengekomen.

College: anti-terreurplannen kabinet tasten privacy aan
zaterdag 2 mei 2015, 07:58 door Redactie, 14 reacties
.........
.........
Reageren
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Reacties (6)
03-05-2015, 00:25 door [Account Verwijderd]
Omdat het een volledig politieke thread is geworden denk ik.. Ik heb de regels een beetje gescanned, lijkt me niet thuis te horen hier.
03-05-2015, 00:51 door Eric-Jan H te D
Tja als het over een datagraaiende overheid gaat kun je enkele uitschieters naar links naar rechts maar ook recht door het midden (Vrij naar Rita v D) verwachten.

Je zou als moderator kunnen proberen de discussie weer meer "to the point" te maken (waarschijnlijk vruchteloos). En anders een onderwerp waarvan je op voorhand kunt weten dat hij dit soort reacties uitlokt gelijk maar locken. Aan de andere kant denk ik niet dat reacties meer dan een dag of drie door zullen druppelen.

En als moderator zou ik eerder iets doen aan de op de persoon gerichte reacties van overigens Anonieme reageerders dan aan een politieke flame als gevolg van een politiek beladen onderwerp. En in een land met een op ICT-gebied constant falende overheid die daarnaast Orwell's 1984 rechts of links voorbij wil streven kan het kritische deel van de bevolking wel eens uit de slof schieten.
04-05-2015, 13:35 door Ilja. _V V - Bijgewerkt: 04-05-2015, 13:44
Frappant!.

In de historie dat ik Security.nl ken is het tot nu toe niet voorgekomen dat er een artikel, of een onderwerp gesloten is, hetzij door een Redacteur of een Moderator. Tenzij het zelden echt te gek voor woorden was, maar dan werd het hele onderwerp verwijderd. Een enkele keer...

Vrijheid van Meningsuiting voor alles blijkt, lijkt, alhier de voorkeur te zijn. Bovendien word ALLES gedocumenteerd, iets waarmee ik als ICT'er vrede heb.

Nieuw is wel dat blijkbaar sinds kort, onderwerpen "gelocked" worden. Waarbij door de Redactie word gesteld dat de Onderwerp-Starter een verzoek tot heropening van het onderwerp mag indienen.

Zelf vind ik dat de tekst aangepast mag worden naar Nederlands: "Het onderwerp is gesloten. Alleen de Onderwerp-Starter kan een verzoek tot heropening bij de Redactie indienen."

Edit: 4 Typo's, had m'n bril niet op. ..
04-05-2015, 14:00 door Anoniem
Vrijheid van meningsuiting hebben we in Nederland, maar dat geeft niemand het recht om op een forum in eigendom gratis en ongehinderd text toe te voegen, ook niet als die text een mening is.
Probeer maar eens met een spuitbus je mening op de muur van de buurman te plaatsen.

Security.nl mag topics locken wanneer ze daar zin in hebben, en als ze het netjes doen via hun eigen disclaimers en nettiquettes.
04-05-2015, 22:56 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: Onderstaand redactioneel artikel werd afgesloten. Waarom? Omdat er politieke standpunten werden verwoord? Dat kun je bij een dergelijk artikel toch verwachten. Ik heb de reacties een beetje gescand, maar ik ben niet echt iets schokkends tegengekomen.
https://www.security.nl/rules

Geen v/d eerste 3 regels werd gerespecteerd, in meer of mindere mate, in de meerderheid v/d reacties.
De moderatie kiest er wel vaker voor, om een politiek beladen onderwerp, te sluiten voor reacties.

En terecht, je stem kun je laten horen in een stemhokje.
05-05-2015, 01:55 door Anoniem
Het was geen dubieus forum topic maar een nieuwsartikel waarop gereageerd werd. Als redactie kan je beter een "mod-break" o.i.d. invoegen of op een andere manier de proberen duidelijk te maken dat bepaalde dingen beter op een andere site meer kans maken. Het dichtgooien sluit ook meteen de hele on-topic discussiemogelijkheden uit, of je moet op het forum een nieuw topic aanmaken. Gezien het voor gebruikers mogelijk is reacties of zelfs een heel account te verwijderen, moet het ook mogelijk zijn reactie(s) van anonieme onder een nieuwsbericht te verwijderen. Levert vast ook protest op maar is beter te verdedigen als de regels daarvoor duidelijk zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.