image

Microsoft onthult Windows Update voor bedrijven

maandag 4 mei 2015, 17:14 door Redactie, 4 reacties

Microsoft heeft tijdens de Ignite Conferentie in Chicago Windows Update voor bedrijven onthuld. Windows Update for Business moet ervoor zorgen dat IT-professionals de Windows 10-apparaten in hun organisatie up-to-date kunnen houden met de nieuwste beveiligingsmaatregelen en Windows-features. Het gaat dan zowel om computers als smartphones. Volgens Microsoft is het installeren van beveiligingsupdates een belangrijke maatregel waarmee bedrijven hun apparaten kunnen beschermen.

Het installeren van updates is voor veel organisaties echter een heikel punt, omdat ze updates bijvoorbeeld eerst willen testen of alleen willen dat er beveiligingsupdates worden uitgerold. Microsoft had eerder dan ook de “Long Term Servicing Branches" aangekondigd, die alleen beveiligingsupdates bevatten en geen functionele updates. Microsoft stelt dat dit geen ideale aanpak is, omdat ook de apparaten van eindgebruikers binnen organisaties worden gebruikt. Door voor deze apparaten alleen beveiligingsupdates uit te rollen zouden gebruikers functionaliteit missen die ze thuis wel hebben.

Verder zorgt dit selectief updaten voor een versnippert landschap wat allemaal andere problemen en kosten met zich meebrengt. Windows Update voor bedrijven werkt daarom met verschillende opties. Zo zijn er distributie-ringen waar IT-professionals kunnen aangeven welke apparaten als eerste in hun organisatie worden geüpdatet en welke later zullen volgen. Verder zijn er "maintenance windows" waarmee IT'ers kunnen aangeven in welk tijdsvenster updates wel en niet moeten worden geïnstalleerd.

Ook ondersteunt Windows Update nu "peer to peer delivery" zodat er efficiënt updates naar locaties kunnen worden uitgerold die over weinig bandbreedte beschikken. Computers ter plekke zullen dan updates van de al geüpdatet computer downloaden. Als laatste zal Windows Update voor bedrijven met bestaande tools zoals System Center en de Enterprise Mobility Suite samenwerken.

Reacties (4)
04-05-2015, 18:14 door Anoniem
Als door de wol geverfe systeembeheerder wil je een besturingssysteem dat de gereedschappen levert waarmee je dit soort dingen redelijk makkelijk zelf kan bouwen en daarmee in je beheerssysteem integreren. Vele andere systemen leveren dit ook, maar deze leverancier heeft dat altijd moedwillig afgeschermd. Sterker, zelfs maar hun beschrijvingen van "updates" (soms hele softwarepaketten die je wellicht helemaal niet wil hebben!) zijn altijd zo vol met minstens tien keer zoveel taalgebruik als strikt noodzakelijk dat je het vrij snel opgeeft zelfs maar te begrijpen wat al die automatisch toegevoegde rommel nou eigenlijk doet.

Dus nu komen ze hier met een complete oplossing. Fijn. Is het probleem dan ook echt helemaal opgelost? Of zijn er nog dingen die ze vergeten zijn en die niet zelf toegevoegd kunnen worden dus zit je weer zonder?
04-05-2015, 23:31 door Anoniem
Goede zaak.
05-05-2015, 07:34 door Anoniem
Ik zie het verschil met WSUS nog even niet zo goed.
06-05-2015, 00:08 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Ik zie het verschil met WSUS nog even niet zo goed.

Het p2p-mechanisme is er in ieder geval één.Ik snap alleen niet echt dat die ringen versnippering tegengaan,anders dan dat de snippertjes in mooie cirkels worden gelegd.

Het systeem dat bij Office 365 Click to Go gevolgd wordt zou met aanvulling van een soort cliënt-profilering en p2p wel eens niet zoveel kunnen verschillen van het voorgestelde systeem..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.