Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Aan de slag als security specialist.

06-05-2015, 10:11 door AllYourEyes, 11 reacties
Beste heren/dames,

Ik werk inmiddels enkele jaren als systeembeheerder en volg daarnaast een deeltijd studie IT Management & Security. Nu ik in het vierde jaar zit sta ik te popelen om aan de slag te gaan als Security specialist. Wat me direct opvalt bij het zoeken naar vacatures is dat er vooral een behoefte is aan medior en senior met enkele jaren praktijk ervaring. Helaas heb ik binnen mijn huidige functie niet de vrijheid om me enigszins bezig te houden met dit onderwerp. Wat zouden jullie aanraden bij het zoeken naar een dergelijke functie als 'junior'?

De opties die ik zelf overweg is om op de vacatures te reageren die niet helemaal aansluiten op mijn werkervaring en kennis met de hoop dat men bereid is om me intern te trainen. Een andere optie zou zijn om bij een uitzendbureau aan te kloppen, maar dit heeft niet mijn voorkeur. Wellicht dat ik nog andere opties over het hoofd zie?

Ik woon overigens in de regio Eindhoven.
Reacties (11)
06-05-2015, 10:53 door Anoniem
Beste Allyoureyes,

Als je huidige baan en ambitie niet verenigbaar zijn, lijkt het me inderdaad een goed idee om op te stappen.
Ik ken de studie niet die je volgt, maar solliciteer gewoon bij vergelijkbare werkgevers, met als sidenote dat je graag tegen de security officer aan gepositioneerd wilt worden, of deze functie zelf wilt gaan vervullen.

CV online met de jusite keywords en je hebt een hele drukke maand qua belletjes en afspraken.
06-05-2015, 11:29 door Anoniem
Binnen je huidige job als systeembeheerder heb je toch al een stevige security insteek?
Je kan bvb proberen van alles wat systeem-security aangaat naar jou te trekken, zoals het implementeren van de security policies binnen je huidige bedrijf.
Die ervaring zal sowieso van pas komen als je zelf verantwoordelijk zal zijn voor security beleid.
06-05-2015, 11:37 door AllYourEyes
Bedankt voor je snelle reactie Anoniem.
06-05-2015, 13:35 door User2048
De vacature die 100% aansluit bij jouw kennis en ervaring bestaat niet. Solliciteer gewoon. Geef aan dat je niet aan alle functie-eisen voldoet, maar dat je dat compenseert met je ervaring als systeembeheerder. Vermeld ook dat je graag bereid bent om opleidingen te volgen.
06-05-2015, 19:47 door superglitched - Bijgewerkt: 06-05-2015, 19:52
Zo kwam ik pas iemand tegen die zichzelf opvrat omdat hij 1 jaar te weinig ervaring had. Hilarisch hoe serieus sommige die job omschrijvingen/functie eisen nemen. Het gaat er gewoon om dat je een goede indruk achterlaat. Er worden zelfs mensen aangenomen die geen diploma hebben. Als je een echte kennis (en bovendien intelligentie, passie & leervermogen) hebt komt dat wel naar voren. En wees ook niet bang om tijdens de sollicitatie wat werk (to impress) te laten zien.

In de ICT heb ik vaak zat mensen gezien die uitblinken in een compleet ander veld (bijv. wiskunde, chemie of noem het maar op), maar zo'n indruk achterlaten dat ze direct in de ICT aan de slag kunnen.
07-05-2015, 11:26 door Anoniem
Eindhoven?
Bij Madison Gurkha vragen ze een junior.
Sowieso...gewoon solliciteren op elke vacature die je bevalt,al vragen ze een senior!!
01-07-2015, 17:05 door Anoniem
De kreet Junior of Senior is het beste uit te leggen als: mate waarin je zelfstandig je functie kan uitvoeren.
02-07-2015, 09:45 door Anoniem
Alle echte senior seniors "learned on the job". Als je goed bent en dat kunt aantonen gaat alles vanzelf. Echt waar!
02-07-2015, 09:56 door Anoniem
Door superglitched: Als je een echte kennis (en bovendien intelligentie, passie & leervermogen) hebt komt dat wel naar voren.

Intelligentie is inderdaad een primaire vereiste in de automatisering. Daarmee is men in staat om in te zien wat men niet weet en zichzelf gericht bij te scholen (evt. zelfstudie). Bij een te lage intelligentie weet men vaak niet wat men niet weet en is broddelwerk al snel het gevolg.
02-07-2015, 11:00 door Anoniem
Fontys Hogeschool zeker? Heb zelf daar namelijk ook de studie IT Management & Security gevolgd. Wat je inderdaad ziet is dat ze praktijkervaring vragen. Het beste wat je kan doen is kijken naar de grote bedrijven waar je een masterclass/young professionals traject kan volgen. Daarbij krijg je vaak nog een aantal trainingen om certificaten halen die gevraagd zijn in de praktijk. Plus ze zorgen ervoor dat je wanneer je klaar bent, langzaam inrolt in de echte praktijk.
02-07-2015, 14:56 door Anoniem
Sowieso kun je praktijkervaring opdoen als vrijwilliger. Er zijn talloze mogelijkheden: patchen van open source software, schrijven van een tool, doen van onderzoek, meedoen met honeypots, malware detectie sigs maken, etc.

Neem een actieve houding aan. Ga de ervaring zelf zoeken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.