image

Canadese politie zoekt Nederlandse slachtoffers online misbruik

vrijdag 8 mei 2015, 08:27 door Redactie, 0 reacties

Bij een grote online misbruikzaak in Canada zijn mogelijk ook Nederlandse kinderen het slachtoffer geworden, zo stelt de Canadese politie. In de zaak is een 24-jarige man uit Canada aangehouden die verdacht wordt van online misbruik van mogelijk 2.000 jongens in de leeftijd van 10 tot 16 jaar.

De man benaderde jongens via live videochats op verschillende social mediasites. Daarbij gebruikte hij een filmpje van een tienermeisje dat live leek en de jongens moest overtuigen om zich uit te kleden en seksuele handelingen te verrichten. Deze beelden nam de man vervolgens op en verspreidde hij via internet. Hij zou onder andere op de chatsite Omegle.com actief zijn geweest. Deze website vereist geen gebruikersnaam en laat vreemden van over de hele wereld met elkaar praten.

Volgens onderzoekers heeft de man mogelijk 2.000 slachtoffers gemaakt in Canada, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland, Australië, Rusland en andere landen. De Canadese politie vraagt internetgebruikers die in contact met de man zijn gekomen om de lokale politie te benaderen of de Canadese politie te bellen. In het politiebericht zijn verschillende aliassen vermeld die de man gebruikte. Naast Omegle.com was hij ook actief op Skype en Facebook.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.