image

VS vraagt China om onderzoek naar DDoS-kanon

zaterdag 9 mei 2015, 08:57 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben China om een onderzoek naar een omvangrijke DDoS-aanval gevraagd die vanaf Chinese bodem werd uitgevoerd. De aanval die in april plaatsvond was gericht tegen de website github.com en dan specifiek de GitHub-pagina's van de Chinese New York Times en GreatFire, een organisatie die censuur in China monitort.

Voor het uitvoeren van de aanval wisten de aanvallers het verkeer naar de Chinese zoekmachine Baidu te manipuleren, zodat de browsers van nietsvermoedende internetgebruikers verkeer richting GitHub stuurden. Het systeem dat voor de aanval verantwoordelijk was werd door onderzoekers "China's great cannon" genoemd. Tijdens een persbriefing van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kwam het great cannon ook ter sprake.

"We maken ons zorgen over berichten dat China een nieuwe cybermogelijkheid heeft gebruikt om te voorkomen dat internetgebruikers van over de hele wereld content kunnen opvragen die buiten China wordt gehost", aldus woordvoerder Jeff Rathke. Hij merkt op hoe bij de aanval verkeer voor een grote Chinese webdienst werd gemanipuleerd om Amerikaanse websites aan te vallen. "We hebben de Chinese autoriteiten gevraagd om een onderzoek naar deze activiteiten in te stellen en de resultaten met ons te delen", liet Rathke weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.