image

"NCO Group" actief met nep-webshops en vacaturefraude

zaterdag 9 mei 2015, 09:57 door Redactie, 1 reacties

Een groep internetoplichters die in Nederland actief is en zich als de "NCO Group" voordoet probeert op allerlei manieren mensen via internet op te lichten. Vorige maand waarschuwde de Fraudehelpdesk voor de oplichters, die hun scam beginnen door allerlei sollicitanten te werven.

Sollicitanten krijgen als opdracht om advertenties op onder andere Marktplaats te plaatsen. Mensen worden zo naar allerlei nep-webshops gelokt waar de oplichters binnen enkele dagen tienduizenden euro's zouden buitmaken. Het overkwam ook de Groningse gereedschapswinkel van Hans de Koning. Hij werd woensdag gebeld door mensen bij wie de iDeal-betaling niet lukte toen ze iets in de webshop wilden afrekenen. De Koning heeft echter geen webwinkel. De oplichters hadden een zeer legitiem lijkende website online gezet met zijn adresgegevens en KvK-nummer, zo laat hij tegenover RTV Noord weten.

Ook bij Opgeletopinternet.nl en de Fraudehelpdesk was er een melding over de webwinkel binnengekomen. De meldster was een sollicitant die van haar opdrachtgever, zogenaamd de NCO Group, de opdracht had gekregen om alle prijzen in de webshop met 25% te verlagen ten opzichte van de concurrentie. De nep-webshop werd inmiddels ook al op Marktplaats geadverteerd en is op het moment van schrijven nog altijd online te vinden.

Reacties (1)
09-05-2015, 19:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.