image

Breaking Bad-ransomware slaat toe in Australië

maandag 11 mei 2015, 10:21 door Redactie, 1 reacties

Australische internetgebruikers zijn gewaarschuwd voor een nieuwe vorm van ransomware die door de populaire televisieserie Breaking Bad is geïnspireerd. Net als allerlei andere ransomware versleutelt "Cryptolocker.S" allerlei video's, afbeeldingen, documenten, muzieknummers en andere bestanden.

Vervolgens krijgen gebruikers een waarschuwing waarbij "Los Pollos Hermanos" is te zien. De "restaurantketen" die ook in de serie een rol speelt. Ook het e-mailadres waar slachtoffers met hun vragen terecht kunnen is gebaseerd op een quote van de hoofdrolspeler Walter White, zo laat anti-virusbedrijf Symantec weten. Eenmaal versleutelt vraagt de ransomware een bedrag van 318 euro. Wordt er niet op tijd betaald, dan wordt het bedrag naar 706 euro verhoogd.

Het betalen moet via bitcoin gebeuren en om slachtoffers hierbij te helpen bevat de waarschuwing een link naar een instructievideo over het verkrijgen van bitcoins. De malware verspreidt zich via e-mail en doet zich voor als een bericht van een grote koeriersdienst. Het meegestuurde zip-bestand bevat een bestand genaamd "penalty.vbs" dat de ransomware op de computer downloadt en uitvoert. Tevens wordt er een legitiem PDF-bestand geopend zodat gebruikers denken dat de inhoud van het zip-bestand niet kwaadaardig is.

Image

Reacties (1)
11-05-2015, 14:37 door Anoniem
Enige wat ik bij dit bericht kan bedenken is de stem van Jesse die roept: I WANT MY MONEY BITCH!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.