Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

kwaadaardig programma geinstalleerd

13-05-2015, 22:24 door Anoniem, 6 reacties
Ik wou OpenVPN installeren en heb een 64bit systeem. De standaard locatie dat openvpn aangeeft om te installeren is in deze map: C:\Program Files (x86)\OkayFreedom\
Echt verdacht! Het is een 64bit programma en hij wilt installeren in okayfreedom folder.
Heb openVPN hier gedownload:
https://openvpn.net/index.php/open-source/downloads.html
(de laatste link van de eerste tabel)

Is dat bij jullie ook zo? Ik kan de locatie ook niet veranderen, want dan krijg ik een foutmelding tijdens het openen van openvpn.
Reacties (6)
14-05-2015, 00:51 door Eric-Jan H te D
Er zijn meer x64 programma's die in de C:\Program Files (x86) map installeren. De bekendste is wel de x64 versie van Google Chrome. Dit schijnt te gebeuren om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Waarschijnlijk als gevolg van het niet gebruiken van de juiste MS-api's voor het opvragen van "well known" mappaden.
14-05-2015, 01:17 door Anoniem
De 32-bits onderdelen worden standaard in Program Files (x86) geinstalleerd.

Op een 64-bits system verdient het de voorkuer om eventuele 32-bits systemen vooraf aan de 64-bits systemen te installeren.
14-05-2015, 07:53 door Anoniem
Ok bedankt, want daarover was ik aan het twijfelen, maar dat is niet het enige. OpenVPN wil zich namelijk installeren in de map "\OkayFreedom". Dit klopt niet of wel?
14-05-2015, 09:24 door Anoniem
Ik heb het probleem gefixt, ik heb in het register gezocht naar OkayFreedom en heb in het totaal 9 sleutels verwijderd. Nu klopt de installatie pad volledig! :D
Dit is nu de installatiepad die openvpn geeft: C:\Program Files\OpenVPN
Dus het is wel degelijk zonder de 86x en openvpn ipv okayfreedom. Natuurlijk gaf openvpn programma wel aan dat er een sleutel verkeerd was, dus ik moest ook even zoeken hoe ik dit weer kon aanpassen. Er was namelijk nog een sleutel die de oude pad gaf naar okayfreedom. Toen alles werkte, heb ik eerst openvpn weer verwijderd om te zien of ik alweer foutmeldingen zou krijgen na opnieuw installeren. Na het opnieuw installeren van openvpn ging alles heel netjes en het was echt mooi gefixt. Openvpn werkt nu zoals het hoort te werken.

Wil allen ook dit even waarschuwen:
Ga niet uit op de gratis key voor 1 jaar gratis vpn voor okayfreedom, want dan ben je gegarandeerd gefopt. Okayfreedom vpn is namelijk een kwaadaardig programma die geen enkel virus scanner tegenhoud. Malwarebytes en adwcleaner kent het programma ook niet als adaware software. Je moet alles handmatig verwijderen en dat kan je uren kosten.
Het programma is hier te vinden: https://www.okayfreedom.com/en/ (site is veilig)
Opzich werkt de vpn wel, maar het verwijderen is erg moeilijk. Het installeerd ook addons in browsers en veranderd instellingen van je windows zonder dit eerst te melden. Je pc wordt volledig afhankelijk van okayfreedom, dus een kwaadaardig programma! Meer info: http://www.virusresearch.org/remove-okayfreedom-ads-chrome-firefox-ie/
14-05-2015, 11:38 door Anoniem
Strikt genomen klopt het dat geen enkele av hierop aanslaat: het is namelijk geen kwaadaardig programma. Tijdens de installatie heb je zelf de keuze om allerlei extra tralala mee te installeren, zoals bij zoveel gratis downloads het geval is. Altijd opletten tijdens de installatie dus.
14-05-2015, 13:28 door Anoniem
Door Anoniem: Strikt genomen klopt het dat geen enkele av hierop aanslaat: het is namelijk geen kwaadaardig programma. Tijdens de installatie heb je zelf de keuze om allerlei extra tralala mee te installeren, zoals bij zoveel gratis downloads het geval is. Altijd opletten tijdens de installatie dus.
Niet waar, die keuze krijg je niet in dit programma! Al die extras hoort namelijk bij het pakket om de vpn over gans de pc te laten werken, al die extras is natuurlijk de tralalala, want dat doen de andere vpn software niet. Je installeerd de software en komt bedrogen uit. Voor een onervaren gebruiker wordt dit natuurlijk allemaal geaccepteerd, omdat het eenmaal in het programma hoort.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.