image

Politie arresteert heler via smartphone-app

zondag 17 mei 2015, 09:50 door Redactie, 5 reacties

De politie heeft deze week een 21–jarige man uit Ter Apel gearresteerd op verdenking van heling van een gestolen smartphone. De politie kwam de man op het spoor dankzij een traceer-app waarmee de gestolen telefoon door de rechtmatige eigenaresse werd gevolgd. Het toestel was het afgelopen weekend uit een restaurant gestolen, waarbij de daders met de buit wisten te ontkomen.

Nadat de eigenaresse aangifte had gedaan gaf de traceer-app die ze had geïnstalleerd afgelopen maandag een locatie door. De vervolgens gewaarschuwde agenten stelden direct een onderzoek in en konden de smartphone uiteindelijk ook terugvinden omdat de eigenaresse een alarmsignaal liet afgaan. De aangehouden heler is inmiddels verhoord en weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek loopt echter nog en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De gestolen telefoon is weer terug bij de eigenaresse.

De politie grijpt het incident aan om nogmaals het gebruik van traceer-apps aan te moedigen. "Maak diefstal van een smartphone onaantrekkelijk. Er zijn al veel apps op de markt die je telefoon beschermen tegen diefstal, of die een zoekgeraakt toestel terugvinden. Bekende voorbeelden zijn Find my iPhone (iPhone) en Locate my Droid (Android)."

Reacties (5)
17-05-2015, 10:51 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 17-05-2015, 10:52
[Verwijderd]
17-05-2015, 20:09 door Anoniem
Allemaal leuk en aardig tot een beetje handige heler er gelijk een CMOD over heen gooit om zo alle traceer meuk te overschrijven.
17-05-2015, 21:07 door Anoniem
Ik heb er ook een app op staan maar ik vraag mij ook af of dat later wel zal helpen want als mijn telefoon gewist wordt of de dief weet in mijn telefoon te komen en zet het uit dan heb ik er niks meer aan. En dan moet je ook nog politie treffen die meteen tot actie overgaat i.p.v. dat het op een grote stapel beland.
18-05-2015, 11:40 door Anoniem
Door Anoniem: Allemaal leuk en aardig tot een beetje handige heler er gelijk een CMOD over heen gooit om zo alle traceer meuk te overschrijven.
Klopt, maar nadat deze apps er al jaren zijn (BlackBerry Protect was er al in 2010) doen ze dat blijkbaar nog steeds niet (altijd). Een beetje handige dief weet ook om het slot van je auto heen te werken, en toch zet ik hem steeds weer op slot.

Niets is perfect, maar alle beetjes helpen ;-)
18-05-2015, 13:50 door Anoniem
Door Anoniem: Allemaal leuk en aardig tot een beetje handige heler er gelijk een CMOD over heen gooit om zo alle traceer meuk te overschrijven.

Wat nou CMOD? Factory reset is in de meeste gevallen al genoeg, omdat het meuk software is. Zelf al met meerdere oplossingen getest..
En als dit niet werkt is er nog een omweg, fastboot cwm/twrp en dan alles verwijderen. Klaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.