image

AVG: gezichtsherkenning handig voor gehandicapten

zondag 17 mei 2015, 10:35 door Redactie, 4 reacties

Of mensen het nu fijn vinden of niet, gezichtsherkenning wordt steeds vaker toegepast. Ondanks de zorgen over privacy heeft de technologie ook voordelen, bijvoorbeeld gehandicapten, zo stelt Charlie Sanchez van anti-virusbedrijf AVG. Sanchez stelt dat gezichtsherkenningssoftware een slechte reputatie heeft en vaak in verband wordt gebracht met overheidssurveillance en dystopische toekomstvisies zoals in de film Minority Report is te zien.

"Hoewel er terechte zorgen over het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie zijn, zijn er ook tal van mooie en innovatieve manieren waarop het ons dagelijkse leven kan verbeteren", merk Sanchez op. Hij ziet bijvoorbeeld voordelen voor mensen met een handicap. Onlangs onthulden onderzoekers de "XploR", een blindenstok met gezichtsherkenning. De stok kan mensen die voorbij lopen identificeren en de gebruiker waarschuwen als er een bekende van hem of haar aankomt. Een ander voorbeeld is de Samsung Memory Recaller-app. Deze app helpt Alzheimerpatiënten om de gezichten van vrienden en bekenden te herkennen.

Veiligheid

Een ander vlak waar gezichtsherkenning volgens Sanchez een belangrijke rol zal spelen is beveiliging. "Zeer binnenkort zullen apparaten onze identiteit volledig kunnen vaststellen, waardoor sleutels, portemonnees, tickets en paspoorten overbodig kunnen worden." Ook denkt de analist dat gezichtsherkenning het gebruik van technologie zal vereenvoudigen, door ervoor te zorgen dat mensen geen meerdere wachtwoorden of inloggegevens meer hoeven te onthouden.

Reacties (4)
17-05-2015, 11:03 door Anoniem
We zijn allemaal gehandicapt, of tenminste niet voor rede vatbaar en al helemaal niet in staat om onze eigen beslissingen te nemen. Tenminste, zo denkt de overheid erover. Dus iedereen permanent begluren op alle mogelijke manieren, inclusief volautomatische gezichts- en intentieherkenning is alleen maar positief, nietwaar?

En ach, de techniek wordt toch wel steeds vaker ingezet dus zeur eigenlijk maar niet, rare burger met je privacy. Zegt AVG. Zijn ze aan het hengelen naar overheidscontracten ofzo?
18-05-2015, 10:50 door Anoniem
Tijd om te vertrekken uit bananenrepubliek-europa!
18-05-2015, 12:41 door potshot
Door Anoniem: Tijd om te vertrekken uit bananenrepubliek-europa!

precies! ga dan naar china,rusland, noord korea etc..daar respecteren ze je rechten VEEL beter heh?..
18-05-2015, 12:42 door potshot
Door Anoniem: Tijd om te vertrekken uit bananenrepubliek-europa!

ff lekker mekkeren lucht zo op heh?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.