image

Belgen voor 173.000 euro bestolen via internetbankieren

maandag 18 mei 2015, 15:17 door Redactie, 0 reacties

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 63 Belgen het slachtoffer van fraude met internetbankieren geworden, waarbij een bedrag van 173.000 euro werd gestolen. Dat laat Febelfin vandaag weten, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector.

Volgens de organisatie liggen de cijfers volledig in lijn met de lage fraudecijfers van het afgelopen jaar. In 2014 werden 277 Belgen het slachtoffer van fraude met internetbankieren, waarbij in totaal 650.000 euro werd buitgemaakt. Het ging om een daling van 85% ten opzichte van 2013. De daling van het aantal fraudegevallen is volgens Febelfin te danken aan een combinatie van verschillende factoren, waaronder de verhoogde waakzaamheid van de consumenten thuis en de professionele gebruikers op kantoor.

Febelfin waarschuwt dat het beperkte aantal fraudegevallen niet mag leiden tot een verslapping van de aandacht voor veilig internetbankieren. "Fraudeurs zijn nog steeds actief in België en verbreden hun actieterrein ook steeds vaker richting professionele gebruikers in de bedrijfswereld die gebruik maken van internetbankieren. Zij hanteren zowel malware als zeer spitsvondige overredingstechnieken om gebruikers te misleiden."

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.