image

Politie vindt gestolen smartphones via volg-app

dinsdag 19 mei 2015, 12:06 door Redactie, 3 reacties

De politie heeft afgelopen weekend verschillende gestolen smartphones dankzij een volg-app weten terug te vinden. Zaterdagochtend werd in Amsterdam een toerist het slachtoffer van een gewelddadige straatroof, waarbij een smartphone en horloge werden gestolen.

Dankzij software op de gestolen smartphone waarmee de locatie van het toestel kan worden bepaald, kon de politie een onderzoek instellen naar het pand waar de smartphone zou zijn. Tijdens een huiszoeking werden de telefoon en het horloge aangetroffen. Een 18-jarige aanwezige Amsterdammer werd vervolgens aangehouden. De gestolen eigendommen zijn overhandigd aan het slachtoffer.

Inbreker

In Vlissingen kon de politie afgelopen zondag een man met een gestolen iPhone aanhouden. De smartphone was begin mei bij een woninginbraak gestolen. Zondagavond meldde de eigenaar dat hij het toestel via een volg-app had getraceerd. De politie deed verder onderzoek en zag dat de smartphone zich richting Vlissingen verplaatste.

Agenten gingen aan de hand van de locatie een pand in Vlissingen binnen. Daar zagen ze nog net dat een jongeman een smartphone probeerde te verstoppen. Op dat moment werd door de politiemeldkamer een signaal afgegeven op de gestolen iPhone, waardoor de jongeman door de mand viel en is aangehouden.

Reacties (3)
19-05-2015, 13:47 door Anoniem
Serieus... Na 3 jaar als functionaliteit beschikbaar te zijn gaat de politie het gebruiken? Dit is toch geen nieuws hoop ik...
19-05-2015, 15:48 door Anoniem
Nou dit is wel weer van een niveautje hoger zeg!!! Dus jullie gaan me vertellen dat de politie allereerst al iets gedaan heeft aan de melding van een gestolen mobieltje?(!). En vervolgens dat ze (op aanraden van de originele eigenaar) via de GPS de telefoon hebben teruggevonden?!? WAUW! Het oplossingspercentage zal wel als een raket omhoog zijn gegaan bij de politie... Ik ben echt trots op die vaklui. GPS is maar tot op een paar meter nauwkeurig, ik hoop dat ze niet te lang hebben hoeven zoeken...
20-05-2015, 12:23 door Anoniem
Een jaar geleden werd de iphone van een collega van me gejat. Hij kon aan de politie ook precies de lokatie laten zien.. maar die hadden geen trek in het onderzoek. Case closed! Goed om te zien dat sommige politie-mensen wél actie ondernemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.