Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Sandboxie aangeschaft

22-05-2015, 17:01 door Anoniem, 10 reacties
Hallo, zijn er nog mensen die een betaalde versie van sandboxie hebben? Ik vind het wel vet, maar 1 functie valt zwaar tegen (lees verder)!

Ik heb eigelijk bijna alle programma's in sandboxie draaien en zorg ervoor dat alle gegevens automatisch worden gewist zodra ik het programma afsluit (ieder programma heeft eigen sandbox, dat heb ik zo ingesteld). Browser, skype, games, utorrent etc. De gevaarlijkste/twijfelachtige/minst gebruikte programma's installeer ik in een nieuwe sandbox. (eigelijk is mijn systeem bijna Tails OS geworden, maar dan jammer genoeg niet draaiend op een linux kernel)

De ingebouwde firewall (internet toegang beperking) van sandboxie valt wel erg dik tegen, want die laten sommige programma's zomaar crashen/freezen als ik de internet verbinding laat blokkeren. Wel jammer, want dan zou ik geen extra firewall nodig hebben en zou windows firewall al genoeg geweest zijn. Dus ingebouwde firewall van sandboxie is echt dikke shit.

Wat nog jammer is, dat is dat je sandboxie beter niet gebruikt om de hoofdprogramma's te laten draaien zoals antivirus, firewall, revo uninstaller en sommige windows programma's zoals explorer.exe, maar dat lijkt mij wel logisch. Windows moet namelijk real-time clean en beveiligd blijven. Maar ook Origin van EA wilt niet meewerken in sandboxie, maar dat heeft EA netjes geblokkeerd (of dit express gedaan is weet ik niet), maar voortaan gebruik ik alleen nog steam (hoewel grote bekende multiplayers ook half worden geblokkeerd in sandboxie, bv matchmaking in cs:go wordt geblokkeerd om cheaten te voorkomen).


Na al die enkele beperkingen van sandboxie zoek ik toch nog graag wat tips hoe ik sandboxie nog verder kan uitbreiden om mijn windows zo diep mogelijk in sandboxie te stoppen. Links naar handige tutorials die moeilijk via google te vinden zijn, is ook welkom. Op dit moment heb ik 22 sandboxes draaien in sandboxie.
Reacties (10)
22-05-2015, 23:06 door Anoniem
Dít vind ik een erg omslachtige manier van werken. Gebruik ipv Sandboxie één grote zandbak zoals het gratis Toolwiz Time Freeze. Beschermt ook de MBR. Lekker klooien met je pc zonder dat het kwaad kan. Gebruik het zelf al jaren en het leuke is dat Sandboxie goed draait binnen Time Freeze, wat wil je nog méér!
22-05-2015, 23:46 door Anoniem
Je hebt echt geen idee wat Sandboxie uberhaupt doet. Als je denkt dat je je AV in Sandboxie kan draaien dan heb je volledig de plank misgeslagen. Sandboxie is alleen bedoeld voor bijv. je webbrowsers en andere userland applicaties. Verder heeft het helemaal geen zin om een game in Sandboxie te draaien simpelweg omdat die (nog) niet ge-exploit worden.
23-05-2015, 09:46 door Anoniem
Door Anoniem: Dít vind ik een erg omslachtige manier van werken. Gebruik ipv Sandboxie één grote zandbak zoals het gratis Toolwiz Time Freeze. Beschermt ook de MBR. Lekker klooien met je pc zonder dat het kwaad kan. Gebruik het zelf al jaren en het leuke is dat Sandboxie goed draait binnen Time Freeze, wat wil je nog méér!
Ik heb even gekeken naar Toolwiz Time Freeze en ik dacht in eerst instantie van Wow, maar toen ik het nader bekeek kwam ik erachter dat het gewoon simpelweg een backup system is net als "AOMEI Backupper" die ook een paar keer mijn windows goed heeft kunnen redden. Dus eigenlijk niet echt iets nieuw, maar de interface van Time Freeze ziet er wel betrouwbaarder uit dan die van AOMEI.

Door Anoniem: Je hebt echt geen idee wat Sandboxie uberhaupt doet. Als je denkt dat je je AV in Sandboxie kan draaien dan heb je volledig de plank misgeslagen. Sandboxie is alleen bedoeld voor bijv. je webbrowsers en andere userland applicaties. Verder heeft het helemaal geen zin om een game in Sandboxie te draaien simpelweg omdat die (nog) niet ge-exploit worden.
Ik schreef in mijn eerste bericht dat het logisch is dat een antivirus neit in de sandboxie kan draaien, ik had dat al zelfs door voordat ik sandboxie getest heb. Drivers installeren in sandboxie werkt namelijk niet.

Alleen het laatste wat jij zegt begrijp ik niet helemaal. Ik heb 3tal games netjes in een eigen sandbox geinstalleerd en ze werken uitstekend (far cry4, Ori, sims4). Bedoel je soms dat sommige bestanden/register sleutels tijdens de installatie uit de sandbox springt of wat bedoel je nu eigenlijk? Daarnaast, als een game niet werkt in de sandbox hé, dan sla ik die game gewoon over.


Trouwens, gisteren draaide ik Comodo Programs Manager in eigen sandbox om deze eens te testen, maar tot mijn grote verbazing is het hele programma automatisch uit de sandbox gesprongen waardoor het nu op mijn windows is geinstallleerd. Wat een gigantisch grote beperking heeft sandboxie toch.
23-05-2015, 11:51 door Anoniem
maakt het wat uit in een zandbak of app 1 app2 besmet? tis immers een zandbak.
23-05-2015, 13:57 door Anoniem
Door Anoniem: maakt het wat uit in een zandbak of app 1 app2 besmet? tis immers een zandbak.
Dude als je weet dat die app is besmet ga je toch niet zitten verder mee klooien?! Meteen wissen die handel! En als je het niet zeker weet tja, het is een zandbak idd, dan blijft het daarin draaien tenzij het echt helemaal fout loopt. Uit mijn ervaring kan sandboxie niet alles binnen de sandbox draaien en floept het er gewoon uit naar de normale windows mappen en dat is natuurlijk het jammerlijke, want dit maakt sandboxie nutteloos en onbetrouwbaar. Je kan voor het allerzekerste dan eerst Time Freeze gebruiken wat de eerste reactie van anoniem ons verteld.
23-05-2015, 15:00 door Anoniem
Comodo Programs Manager kan helemaal niet uit Sandboxie springen, dat is gewoon een gevalletje PEBKAC ...

Er is trouwens een een goede reden om games wel in een Sandboxie te draaien, al zijn er inderdaad ook alternatieve oplossingen (Time Freeze en dergelijke) en dat is gewoon je OS schoon houden; shared dlls, frameworks, registry settings (en met name geregistreerde ActiveX controls) maken je PC gewoon dikke strong over tijd. Installeer op een schone Win7 installatie ZONDER ssd maar eens Office en let op de boottijd na installatie; is gewoon meteen een paar seconde langer ...
23-05-2015, 17:31 door Anoniem
Door Anoniem: Comodo Programs Manager kan helemaal niet uit Sandboxie springen, dat is gewoon een gevalletje PEBKAC ...

Er is trouwens een een goede reden om games wel in een Sandboxie te draaien, al zijn er inderdaad ook alternatieve oplossingen (Time Freeze en dergelijke) en dat is gewoon je OS schoon houden; shared dlls, frameworks, registry settings (en met name geregistreerde ActiveX controls) maken je PC gewoon dikke strong over tijd. Installeer op een schone Win7 installatie ZONDER ssd maar eens Office en let op de boottijd na installatie; is gewoon meteen een paar seconde langer ...
Klopt en soms wil je ook niet meteen dat die programma's van de pc wordt verwijderd, dus met sandboxie kun je het lekker laten staan met Time Freeze kan dat dus niet.

Het is ook heel handig als je een SSD hebt en een HDD. Je installeerd de software op de SSD en zet de sandboxie containermap op de HDD en je opent vervolgens automatisch de software in de sandboxie zodat alles op de SSD ongewijzigd blijft staan. Alles verloopt dan nu op de HDD. En wat jij verteld over Office, die kun je vast in de sandbox installeren en rustig laten staan zonder dat er services worden opgestart of anders Libreoffice nemen.
24-05-2015, 18:22 door Anoniem
Door Anoniem: .
Het is ook heel handig als je een SSD hebt en een HDD.

2 schijven gebruiken maakt Sandboxie juist zo traag als:

Door Anoniem:
Door Anoniem: .
dikke strong
30-12-2015, 15:03 door Anoniem
kan iemand met vertellen hoe ik sandboxie moet installeren om met 2 avatars in imvu te werken /
Mijn pc was volledig gecrast en ik weet niet meer hoe dat werkt.
30-12-2015, 22:52 door [Account Verwijderd]
https://www.youtube.com/watch?v=WfCtr7WDsZM

1st hit in google, how hard can it be?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.