image

Pentagon blokkeert 2500 WikiLeaks-achtige websites

zondag 24 mei 2015, 11:11 door Redactie, 5 reacties

Het Pentagon blokkeert op het eigen ongeclassificeerde defensienetwerk zo'n 2500 WikiLeaks-achtige websites, zo meldt de website Public Intelligence, dat tot één van de geblokkeerde websites behoort. Zodra defensiepersoneel één van deze websites probeert te benaderen verschijnt er een melding.

Daarin staat dat de website geblokkeerd is en er contact met het lokale netwerkcentrum moet worden opgenomen om toegang te krijgen indien dan "missiekritiek" is. In 2013 deed een inlichtingenanalist een dergelijk verzoek, zo blijkt uit een nu gepubliceerde e-mail. Volgens het verzoek werd de website van Public Intelligence voor open bronnenonderzoek gebruikt. Er volgde een e-mailwisseling tussen de brigade die het verzoek goed moest keuren en de IT-afdeling van de inlichtingendivisie.

Uiteindelijk werd de IT-afdeling erop gewezen dat het om een WikiLeaks-achtige website ging die door het Amerikaanse Cyber Command wordt geblokkeerd. Als de analist de website toch nodig had kon ze van een andere oplossing gebruik maken. Wat die oplossing precies is, is in de gepubliceerde e-mail onherkenbaar gemaakt. In het geval van Public Intelligence is dit opmerkelijk, omdat de website geen documenten van Snowden of WikiLeaks heeft gepubliceerd. Uit verder onderzoek bleek dat het Cyber Command in totaal 2482 WikiLeaks-achtige websites laat blokkeren.

Reacties (5)
24-05-2015, 16:06 door SPlid
Nou Ja, gelukkig hebben de meeste mensen thuis ook een pc ;-)
24-05-2015, 16:26 door GerBNL
Handig! Is er een lijst van al die websites? Ik heb er wel nog een plekje voor in m'n favorieten menu...
25-05-2015, 01:18 door Anoniem
Alsof het enig nut heeft lol. Maar goed, het blokkeren van deze sites kan ook security technisch een voordeel hebben (malware verdelen via ads over het Pentagon netwerk). Je weet het niet.

Maar de bedoeling er achter lijkt mij wel duidelijk.
25-05-2015, 17:39 door Anoniem
Gôh... de hele Westerse wereld vindt het schandalig dat Rusland en China censureren, maar wat is dit dan? America.... land of the free? Laat me niet lachen.
26-05-2015, 18:14 door Anoniem
Mmm , dus het eigen personeel heeft al interesse in waarheidsvinding en wil informatie van buiten het eigen wereldje ^^

Misschien gaat het toch nog een keer de goede kant op en laten ze zich niet verder manipuleren en voorliegen .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.