image

Database Adult FriendFinder voor 15.000 euro aangeboden

maandag 25 mei 2015, 08:24 door Redactie, 3 reacties

De man die claimt verantwoordelijk te zijn voor de inbraak bij de erotische datingsite Adult FriendFinder biedt nu de volledige database met privégegevens te koop aan, voor een bedrag van 70 bitcoins. Met de huidige wisselkoers komt dat overeen met ruim 15.000 euro, zo ontdekte IT-consultant Bev Robb.

Eerder werd al een deel van de database met daarin de seksuele voorkeur van 3,9 miljoen leden, alsmede hun e-mailadressen, gebruikersnamen, geboortedata, postcodes en IP-adressen online gezet. De volledige database zou ook creditcardgegevens bevatten. In een FAQ over het incident laat Adult FriendFinder echter weten dat er geen bewijzen zijn dat er persoonlijke financiële informatie of wachtwoorden zijn gecompromitteerd. De man die achter de inbraak zit laat verder weten dat hij ook elke andere website binnen een week kan hacken, waarvoor een bedrag van 750 bitcoins wordt gevraagd. Dat zou met de huidige wisselkoers 165.000 euro zijn.

Reacties (3)
25-05-2015, 14:30 door Ler0y JenKins
De man die achter de inbraak zit laat verder weten dat hij ook elke andere website binnen een week kan hacken

Zo, die heeft een bak aan zelfvertrouwen, een pornowebsite is dan toch juist kinderspel? Hack de webservers bij NSA dan maar eens, meneertje Master-Hacker...
25-05-2015, 15:45 door Anoniem
(Kunstbeschouwing & Security)


Ofwel, op meesterlijke wijze spelen met het Cliché beeld rondom vrouwen in security!

In 2014 had Computerworld een tweetal artikelen waarin een mannelijke verslaggever met de nodige bagage aan overmatig testosteron op zoek ging naar "de illustere vrouwelijke hacker", de "lady hacker", de "hack-chick", of de "she-geek" op het hackerscongres "Hack in the Box". #1

In het tweede artikel van de serie had de schrijver dan toch eindelijk een vrouwelijke hacker gevonden voor een interview.
Een interview waar de dame in kwestie onder meer ingaat op het (fantasie)beeld of verwachtingspatroon dat anderen (vooral mannen) hebben bij vrouwen in de security industrie en de rol of plaats die zij (vrouwen) innemen daarbij.

Eén conclusie uit het artikel is het gebrek aan een goed vrouwelijk rolmodel en daarmee samenhangend het wat vertekende beeld dat vele mannen hebben van vrouwen in het security veld.
Een nogal eens opgewonden stereotype beeld dat vanaf het begin van de serie eigenlijk het best door de schrijver zelf wordt uitgedragen.

Dat leidt onder meer tot de uitspraak
Anouk: De deelname van de CTF-teams heeft ons laten zien dat rolmodellen een belangrijke invloed hebben. Uiteindelijk heb niet alleen jij een bevooroordeeld beeld van hoe een vrouwelijke hacker eruit ziet. Wij worden allemaal hiermee geconfronteerd. Google maar eens "female hacker" of "women in cyber" en de animaties van cyberlolita's met mechanische ledematen komen je tegemoet!
#2

Aan deze uitspraak moest ik denken toen ik het blog van Teksecurity bezocht, tevens de about pagina bekeek en zeer aangenaam verrast was door de kunstzinnige manier waarop zij zich presenteert.

Deze vrouwelijke security specialist weet hier in een selfie op meesterlijke wijze de cliché kijk van mannen op vrouwen in security op symbolische wijze in beeld te vangen en tegelijkertijd die mannelijke kijk met een beeldende knipoog scherp ter discussie te stellen.

Dit is niet zomaar een selfie; achter de schijnbare achteloosheid van dit vlugge zelfportret zit, zeg maar gerust,
een waar kunstwerk(je) en is daarmee een kunstzinnige spiegel naar de mannelijke kijker, een onverwacht spiegeltje rondom bewustwording.

Heren kijk-testje :
Zoek naar de (zo je wil feministische) symboliek van de eerder besproken cliché mannen kijk naar vrouwen in deze selfie, en op welke beeldende wijze dat in associatieve zin tot uitdrukking wordt gebracht.
(geen spoilers, hou de uitkomst voor jezelf)

https://teksec-teksquisite.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2012/02/teksquisite-March-2015.png
( https://teksecurityblog.com/about/ )

Eye opener?
Ouch!?
;)


HitB: Op zoek naar de lady hacker
#1 http://computerworld.nl/beveiliging/82837-hitb-op-zoek-naar-de-ladyhacker
#2 http://computerworld.nl/beveiliging/83082-hitb-op-zoek-naar-de-lady-hacker-2/pagina-2
26-05-2015, 01:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Ofwel, op meesterlijke wijze spelen met het Cliché beeld rondom vrouwen in security!
Was je comment wellicht voor een ander artikel bestemd? Waar heb je het over?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.