image

Ambtenaar voerde phishingaanvallen uit vanaf werkcomputer

maandag 25 mei 2015, 09:20 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaanse ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken is onlangs aangehouden omdat hij phishingaanvallen vanaf zijn werkcomputer uitvoerde en mogelijk honderden vrouwen afperste om allerlei naaktfoto's en video's van zichzelf naar hem te sturen.

De 35-jarige man werkte op de Amerikaanse ambassade in Londen. Op zijn werkcomputer werd een spreadsheet met de e-mailadressen van mogelijk 262 slachtoffers gevonden, zo meldt de Atlanta Journal Constitution. De Amerikaan gebruikte phishingmails om de inloggegevens van zijn slachtoffers te achterhalen. Zo verstuurde hij e-mails die van Google afkomstig leken en stelden dat het account van de ontvanger zou worden afgesloten tenzij de gegevens werden geverifieerd.

Met het wachtwoord dat de vrouwen invulden probeerde hij vervolgens toegang tot allerlei online accounts te krijgen, waar hij specifiek naar naaktfoto's zocht. Deze foto's werden gebruikt om de vrouwen af te persen. Als ze niet meer naaktfoto's en video's van zichzelf of anderen maakten en opstuurden, zouden de foto's uit het account openbaar worden gemaakt. Volgens de officier van justitie zou de man uren met het cyberstalken vanaf zijn werkcomputer op de ambassade bezig zijn geweest, ondanks de waarschuwing van het ministerie dat het systeem werd gemonitord.

Reacties (1)
26-05-2015, 19:21 door Eric-Jan H te D
IJverig baasje.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.