image

NSA begonnen met afbouwen afluisterprogramma

maandag 25 mei 2015, 09:35 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA is begonnen met het afbouwen van het afluisterprogramma waarmee de telefoongegevens van Amerikaanse burgers worden verzameld en opgeslagen, nu de senaat geen akkoord heeft bereikt over een verlenging van het programma, zo meldt de Associated Press.

Op 1 juni verloopt sectie 215 van de Patriot Act, waarmee inlichtingendiensten de telefoongegevens van Amerikanen mogen verzamelen. Ook opsporingsdienst FBI gebruikt deze sectie, alleen dan om financiële en andere gegevens in zaken van nationale veiligheid te verzamelen. Als oplossing was er een nieuw voorstel bedacht, de USA Freedom Act.

Dit voorstel zou de de massale opslag van telefoongegevens beëindigen, maar zou de NSA wel toestaan om de gegevens die telecomproviders opslaan per geval te doorzoeken. Het voorstel kwam echter drie stemmen tekort, doordat de Republikeinen tegen stemden. Vanwege de uitkomst is de NSA nu begonnen om het doorzoeken van binnenlandse telefoongegevens af te bouwen. Op 31 mei komt de senaat weer bij elkaar voor een laatste reddingspoging.

Reacties (5)
25-05-2015, 09:59 door Anoniem
Het zal wel aan mij liggen maar ik geloof er geen snars van dat het afluisterprogramma werkelijk afgebouwd wordt.

Er zal in werkelijkheid iets bedoeld worden als: we gaan een andere methode gebruiken waardoor het minder zichtbaar is dat we afluisteren.

Als je de andere berichten leest over de hoge noodzaak om alles te kunnen decrypten omdat dat nodig is vanwege terrorisme, dan klopt er voor mijn gevoel niets van.
25-05-2015, 20:45 door Anoniem
Waar of niet waar, er zal volop nieuwe software komen met sterke encryptie die veel gebruikersvriendelijker zijn dan de nu bestaande software, zodat dit probleem in de toekomst niet meer gebeurt.
25-05-2015, 23:59 door Anoniem
Ja inderdaad,ze doen dat alleen om de burger om de tuin te leiden,er is allang wel een backdoor voor inlichtingendiensten om dingen te verzamelen,regeringen moet je nooit geloven.
26-05-2015, 08:34 door Anoniem
De NSA heeft zich al ontwikkeld als een staat in de staat, en heeft vermoedelijk al veel mensen
in haar macht, die ze kan manipuleren.
Pas als de eerste politicus zich meld, met de mededeling dat de NSA hem chanteert, zal men in
de VS beseffen hoe gevaarlijk deze organisatie is.
Het pluspunt hier is, dat de rechtstaat van de VS vele malen krachtiger is dan de rechtstaat die wij
de EU noemen.
26-05-2015, 18:02 door Anoniem
Korreltje zout .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.