image

Naam loterijwinnaars gebruikt voor internetscam

dinsdag 26 mei 2015, 10:27 door Redactie, 1 reacties

Internetoplichters gebruiken de naam van twee winnaars van de Euro Millions loterij die vorige maand 75 miljoen euro wonnen. In e-mails die nu rondgaan beweren de oplichters dat de loterijwinnaars een speciaal project zijn gestart en dat de ontvanger als één van zes gelukkigen 1,4 miljoen euro uit dit project krijgt.

Wat volgt is de bekende "advance fee scam", waarbij er een groot geldbedrag wordt beloofd, maar slachtoffers eerst allerlei zaken moeten betalen, zoals belastingen, documenten en andere zaken. Het beloofde geldbedrag wordt echter nooit overgemaakt. Volgens de website Hoax Slayer worden de namen van loterijwinnaars regelmatig door scammers gebruikt, ook omdat ze vaak een deel van het geld echt aan goede doelen weggeven. Door de namen te gebruiken zouden de scams overtuigender lijken.

Reacties (1)
26-05-2015, 16:03 door Anoniem
Eén van de redenen waarom ik nooit aan loterijen meedoe, is dat je naam breeduit in de media verschijnt.
Neem nou de Postcodeloterij, waarbij je dan met je gezicht, naam en adres op de buis verschijnt. Dat moet ik beslist niet. Stort het gewoon op mijn rekening en hou het verder geheim. Ik heb geen zin in inbrekers, afpersers, noem maar op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.