image

VPN-dienst Hola gebruikt voor DDoS-aanval op 8Chan

vrijdag 29 mei 2015, 14:17 door Redactie, 3 reacties

De populaire gratis VPN-dienst Hola is onlangs gebruikt om een DDoS-aanval op de website 8Chan uit te voeren. Hola is als extensie voor Google Chrome eenvoudig te installeren en te gebruiken, wat naast dat het gratis is de grote populariteit verklaart. Om niet voor het verkeer van gebruikers te betalen maakt de VPN-dienst gebruik van een P2P-systeem waarbij het verkeer van gebruikers via de verbinding van andere gebruikers loopt.

Wat veel gebruikers echter niet weten is dat het bedrijf achter de VPN-dienst de bandbreedte van gebruikers verkoopt via een dienst genaamd Luminati. Luminati geeft mensen die ervoor betalen toegang tot het Hola-netwerk, bijvoorbeeld om commercieel verkeer anoniem te routeren. Op deze manier blijft Hola gratis voor gebruikers. Via Luminati is het echter ook mogelijk om de bandbreedte van Hola-gebruikers voor DDoS-aanvallen te gebruiken.

Op 24 mei werd Luminati als botnet gebruikt om de website 8Chan aan te vallen, zo liet onderzoeker Nikoloz Kokhreidze afgelopen maandag al weten. De oprichter van 8Chan, Fredrick Brennan, plaatste vervolgens een waarschuwing op de website dat gebruikers Hola beter niet kunnen gebruiken. "Hola is de meest onethische VPN die ooit heb gezien", zo merkt hij op. In een reactie tegen Business Insider laat Hola echter weten dat de partij die de DDoS-aanval uitvoerde elke willekeurige VPN-dienst had kunnen gebruiken. Daarnaast zou het ook duidelijk voor gebruikers moeten zijn hoe Hola werkt, maar is er vanwege alle ontstane ophef besloten meer details hierover op de website te plaatsen.

Reacties (3)
29-05-2015, 19:24 door atoom
Ondanks ik deze VPN-dienst Hola niet gebruik maar mijn eigen opgezette VPN gebruik volg ik het wel.
Er is een grote treat op Tweakers.net
http://tweakers.net/nieuws/103367/vpn-dienst-hola-verkoopt-bandbreedte-gebruikers.html
Het is dus goed uitzoeken van welke dienst je gebruiken wilt.. en zeker in welk land de diens uitgaat,, en dan is nog de vraag..
Een SSL verbinding gebruiken met je VPN ?.. in ieder geval, ik gebruik zoveel mogelijk een beveiligde verbinding.
30-05-2015, 16:16 door Anoniem
Check hier als je het gebruikt wat het allemaal doet http://adios-hola.org/
08-06-2015, 16:10 door Whimpysinger
Door redactie: Wat veel gebruikers echter niet weten is dat het bedrijf achter de VPN-dienst de bandbreedte van gebruikers verkoopt via een dienst genaamd Luminati. Luminati geeft mensen die ervoor betalen toegang tot het Hola-netwerk, bijvoorbeeld om commercieel verkeer anoniem te routeren. Op deze manier blijft Hola gratis voor gebruikers.

Het vanouds bekende verhaal dus: als een dienst gratis is, ben je geen klant maar koopwaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.