image

Franse premier wil hackers tegen jihadisten inzetten

zondag 31 mei 2015, 11:10 door Redactie, 3 reacties

De Franse premier Manuel Valls wil hackers tegen jihadistische ronselaars en propaganda op internet inzetten, zo heeft hij deze week tijdens een speech op de Dauphine Universiteit in Parijs laten weten. Valls kondigde verschillende maatregelen aan om online jihadisten te bestrijden. Zo zullen er "community managers" worden aangesteld die extremisten op het web in de gaten zullen houden.

Extremisten die volgens Valls steeds slimmer op het web worden. Het is daarom belangrijk om over dezelfde tools en mensen met voldoende kennis te beschikken, aldus de premier. Naast politieagenten wil hij daarom ook hackers en technici inzetten. Ook de hackers hebben als doel om online jihadisten te monitoren en hen proberen te identificeren, zo meldt The Local aan de hand van Franse media. Sinds de terreuraanvallen in Frankrijk begin dit jaar heeft de Franse overheid 60 miljoen euro uitgetrokken om radicalisering tegen te gaan, waarbij er ook "cyberpatrouilles" op social media plaatsvinden.

Reacties (3)
31-05-2015, 14:40 door buttonius
Heeft Manuel Valls er wel aan gedacht dat zijn friendly hackers nooit mogen onthullen wat ze doen omdat ze dan doelwit kunnen worden voor jihadisten?
De meeste friendly hackers zijn trots op hun werk. Daarover zwijgen kan lastig voor ze zijn.
31-05-2015, 18:13 door Anoniem
Want alleen hakcurz weten hoe propaganda te makun op duh intarwebze.
01-06-2015, 01:47 door Eric-Jan H te D
Ben te bang dat ze terughakken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.