image

KPN ondersteunt NL-Alert nu ook via 4G-netwerk

maandag 1 juni 2015, 10:36 door Redactie, 3 reacties

Vanmiddag om 12:00 uur zal de overheid een testbericht van NL-Alert uitzenden, dat nu ook door een deel van de KPN-klanten die op het 4G-netwerk zitten kan worden ontvangen. Daarmee is KPN de eerste Nederlandse telecomaanbieder die het eigen 4G-netwerk voor NL-Alert geschikt heeft gemaakt.

Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten. Aan de hand van het controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht zal duidelijk worden aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren.

Alle telecomaanbieders ondersteunen NL-Alert op hun 2G- en 3G-netwerk. De overheid heeft het wettelijk verplicht gesteld dat uiterlijk 1 december 2015 ook alle 4G-netwerken voor de alarmdienst geschikt zijn. "Het aantal mensen dat gebruik maakt van 4G neemt in een razendsnel tempo toe. Zij moeten ook via 4G een NL-Alert kunnen ontvangen. Daarom zijn we reeds gestart met de uitrol van NL-Alert op ons 4G-netwerk. Naar verwachting zijn we daar heel binnenkort klaar mee", zegt Jacob Groote, directeur Mobiel bij KPN.

Reacties (3)
01-06-2015, 10:58 door Anoniem
"Het aantal mensen dat gebruik maakt van 4G neemt in een razendsnel tempo toe. Zij moeten ook via 4G een NL-Alert kunnen ontvangen."

straks komt de opvolger en dan loopt het alarmsysteem weer 2 jaar achter de feiten aan.
01-06-2015, 16:27 door Anoniem
Nou, mijn vrouw ontving er wel 5 vandaag. Het hield niet op.
Nederland houdt van haar en wil haar graag beschermen.
Mij niet. Afgelopen keer ontving ik op mijn LG5 van Tele2 slechts één waarschuwing.
Nu helemaal niets meer.
Ik ben afgeschreven en sta achter in de archiefkast der Nederlandse Staat te boek als "niet belangrijk meer".
Die kan weg, zogezegd :/
03-06-2015, 09:51 door buttonius - Bijgewerkt: 03-06-2015, 10:05
Ik ontving het bericht op mijn Landvo L900 (Android 4.2.2), ongeveer op het juiste tijdstip. Maar als ik dat bericht open zegt de Messaging applicatie
Unfortunately, Messaging has stopped.
Met een OK knopje eronder. Als ik dat aanraak kom ik terug in het startscherm van de telefoon.
Het bericht blijft gewoon als nog niet gelezen in de lijst en ik kan alleen de eerste (ca.) 100 letters lezen in de samenvatting.

Briljant!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.