image

Verenigde Staten paradijs voor creditcardfraude

dinsdag 2 juni 2015, 11:59 door Redactie, 6 reacties

De Verenigde Staten zijn een paradijs voor creditcardfraude, zo blijkt uit een nieuw rapport van Barclays. Bijna de helft van alle creditcardfraude wereldwijd vindt namelijk in de VS plaats, ook al is de VS verantwoordelijk voor 24% van het creditcardvolume. Volgens de onderzoekers wordt dit voornamelijk veroorzaakt doordat de VS nog steeds op "oude, gebrekkige technologie" vertrouwt die door de rest van de wereld al jaren niet meer wordt gebruikt.

In de VS maken creditcards namelijk nog steeds gebruik van de magneetstrip, die eenvoudig te kopiëren is. Ook komt het geregeld voor dat kassasystemen met malware besmet raken en de creditcardgegevens zo worden buitgemaakt. In veel andere landen wordt er echter met de EMV-chip gewerkt, die skimming een stuk lastiger maakt. Ook is er een pincode voor elke aankoop vereist. Zo heeft de EMV-chip in Groot-Brittannië voor een fraudedaling van 70% gezorgd.

Toch moet het ook in de VS lastiger worden voor criminelen om creditcardfraude te plegen. Sommige winkelketens zijn inmiddels begonnen met de overstap op "chip en pin" technologie en tegen het einde van dit jaar zijn alle winkels door de creditcardmaatschappijen verplicht om EMV-passen te accepteren. De meeste Amerikanen hebben echter nog steeds een oude kaart met magneetstrip, wat inhoudt dat creditcardfraude voorlopig nog niet zal zijn opgelost.

Image

Reacties (6)
02-06-2015, 12:28 door Anoniem
En waar zou ik een credit card voor nodig hebben? Het is een achterhaald systeem, het enige 'voordeel' is dat de Roverheid ook inzicht in mijn uitgaven heeft.
Nu, neem geen credit card, dan heb je het probleem ook niet.
02-06-2015, 14:40 door Anoniem
Door Anoniem: En waar zou ik een credit card voor nodig hebben?
In de VS kan je alleen krediet krijgen met een krediethistorie en -score (bijgehouden door drie grote bedrijven, lang leve de commercie), en die kan je alleen krijgen met... kredietgebruik.

Wil je dus ooit een hypotheek kunnen afsluiten dan moet je het puntenspelletje meespelen (en goed op letten hoor!), en dan is het aanhouden van een kredietkaart (en altijd netjes op tijd afbetalen hoor!) één manier om een voet tussen de deur te krijgen.

Daarnaast hebben ze geen landelijk bankpasbetaalnetwerk, dus alles wat je hier met je bankpas-en-pin betaalt doe je daar met een kredietkaart.

Merk op dat zowel daar als hier nauwlijks voor de eindgebruiker wordt geinnoveerd. Het is altijd "hoe laten we geld harder rollen en aan onze strijkstok blijven kleven?" Zie bijvoorbeeld RFID/NFCpassen na de op de techniek na identieke chipper/chipknip flop, maar pas nu aankondiging dat over zoveel jaar electronische overscrijvingen een beetje vlot zullen gaan. Die gingen al jaren electronisch, maar werden expres achtergehouden. Want zo rolt de bank. Zo ook de kredietkaartindustrie, zij het dat ze het op details anders doen.
02-06-2015, 16:20 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 02-06-2015, 16:24
[Verwijderd]
03-06-2015, 09:20 door buttonius
Door Anoniem: En waar zou ik een credit card voor nodig hebben? Het is een achterhaald systeem, het enige 'voordeel' is dat de Roverheid ook inzicht in mijn uitgaven heeft.
Nu, neem geen credit card, dan heb je het probleem ook niet.
In veel landen heb je een credit card nodig om een auto te huren.
03-06-2015, 11:11 door Anoniem
Door Anoniem: En waar zou ik een credit card voor nodig hebben?
Geen idee, dat zul je altijd voor jezelf moeten bepalen.

Het is een achterhaald systeem
Dat is een mening en geen feit. Zoveel mensen, zoveel meningen. Zonder creditcards stort onmiddellijk vrijwel de hele internethandel in, het over-, over-, overgrote deel wordt betaald met een creditcard. Behalve in Nederland, maar dat vlekje op de wereldkaart zal de online handel echt niet gaan redden.
het enige 'voordeel' is dat de Roverheid ook inzicht in mijn uitgaven heeft.
Dat hebben ze nu ook al, of heb jij geen bankrekening?

Komt nog bij dat je zelf voor deze overheid hebt gekozen en/of dat je deze accepteert: Ik heb vandaag tenminste niks in het nieuws gelezen over een revolutie cq. staatsgreep in Nederland. En of je nu links of rechts kiest, het zijn dezelfde ambtenaren die aan het roer staan. Overheid = ambtenaren aan de macht, regering = poppenkast. En het is die poppenkast waar je 1x in de 4 jaar aan mee mag doen.
03-06-2015, 12:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het is een achterhaald systeem
Dat is een mening en geen feit. Zoveel mensen, zoveel meningen. Zonder creditcards stort onmiddellijk vrijwel de hele internethandel in, het over-, over-, overgrote deel wordt betaald met een creditcard.
Mwah, dat is minstens net zo hard een mening. Feit is dat kredietkaarten veel gebruikt worden. En dat instorten zal wel dramatisch maar niet totaal zijn, en uiteindelijk komen we er wel overheen, er zijn verschillende alternatieven voorhanden en daar zal het ongetwijfeld niet bij blijven.

Dat vele gebruik op zichzelf is geen bewijs dat het systeem geschikt is waar het voor gebruikt wordt. Dat is het niet, dat zie je aan de enorme fraudegevoeligheid en het zeer privavyonvriendelijke kunst- en vliegwerk om de fraude nog een beetje in te dammen. Daarmee is "achterhaald" geen onjuist etiket voor het geheel. Dat kun je redelijk objectief hard maken ook nog.

Komt nog bij dat je zelf voor deze overheid hebt gekozen en/of dat je deze accepteert: Ik heb vandaag tenminste niks in het nieuws gelezen over een revolutie cq. staatsgreep in Nederland. En of je nu links of rechts kiest, het zijn dezelfde ambtenaren die aan het roer staan. Overheid = ambtenaren aan de macht, regering = poppenkast. En het is die poppenkast waar je 1x in de 4 jaar aan mee mag doen.
Je haalt hier vakkundig je eigen argument onderuit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.