image

Een op de drie bedrijfsnetwerken geinfecteerd met spyware

maandag 10 februari 2003, 11:32 door Redactie, 5 reacties

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat een op drie bedrijfsnetwerken geinfecteerd is met spyware. Volgens de "Emerging Internet Threats Survey 2003" worden deze programma's, die onder andere het surfgedrag van gebruikers doorgeven, een steeds groter probleem. Spyware in bedrijfsnetwerken maakt bedrijven kwetsbaar voor concurrenten, crackers en spammers die via deze software gevoelige informatie kunnen verzamelen.

Spyware ook probleem voor bedrijven.

Reacties (5)
10-02-2003, 13:27 door Anoniem
AdAware is handige tool om een pc te scannen, maar waarmee kan je je hele bedrijfsnetwerk scannen op dit soort rommel?
10-02-2003, 20:55 door Anoniem
Gewoon AdAware gebruiken en de cookie-schuif helemaal naar boven toe brengen in de browser. Dan kan spyware ook niet uitgelezen worden.
11-02-2003, 15:41 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Gewoon AdAware gebruiken en de cookie-schuif helemaal naar boven toe brengen in de browser. Dan kan spyware ook niet uitgelezen worden.
Gewoon een fatsoenlijke browser gebruiken, geen MSIE.
18-03-2003, 04:49 door Anoniem
Na jaren tevreden Adaware gebruikt te hebben is de refupdat plotseling gestopt zonder enig bericht. Met heeft nu een nieuwe versie, 6.0. Helaas werkt deze niet echt goed en geeft ook geen extra info.

Nu Spybot geïnstalleerd die vond maar liefst 10 (oude) spybestanden & sleutels die AdAware al die tijd gewoon had gemist en ook in de nieuwe versie niet vond. Spybot is nog eens sneller ook...

Met de komst van Spybot is AdAware obsolete geworden.

3x raden welke versie ik houd...
18-03-2003, 09:23 door Anoniem
Dat is dus uitgesloten, dat je met gebrekkige lapmiddelen moet gaan werken binnen organisaties.

Begin eerst maar eens met een policy, een veiligheidsbeleid. Dan komt vanzelf naar voren dat MSIE moet worden verwijderd en daar een fatsoenlijke browser voor in de plaats moet worden gebruikt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.