image

Klantgegevens uit webshop Brabantia mogelijk gestolen

vrijdag 5 juni 2015, 16:59 door Redactie, 3 reacties

Aanvallers zijn er mogelijk in geslaagd om de webshop van Brabantia te hacken, de fabrikant van metalen en kunststof huishoudelijke producten uit Valkenswaard, zo meldt Omroep Brabant en heeft het bedrijf ook op de eigen website bekend gemaakt. Het bedrijf stuurde gisterenavond een e-mail naar klanten dat hun gegevens mogelijk zijn buitgemaakt. Het zou gaan om naam, adresgegevens, e-mailadres en bestelgegevens.

"Bij een reguliere veiligheidscontrole hebben wij ontdekt dat wellicht onbevoegde personen toegang tot de database van onze website hebben verkregen. Hierbij waren mogelijk klantgegevens bereikbaar", zegt CEO Tijn van Elderen. Hij stelt dat alle consumenten inmiddels zijn geïnformeerd en dat er geen financiële gegevens of wachtwoorden zijn gestolen. "Het risico voor individuele consumenten is daardoor klein."

Toch zijn uit voorzorg alle wachtwoorden van klanten gereset en zullen terugkerende bezoekers bij het inloggen een nieuw wachtwoord moeten kiezen. Het bedrijf zegt daarnaast maatregelen te hebben getroffen om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen en zal de beveiligingsrichtlijnen naar aanleiding van het incident verder aanscherpen. Tegenover het Eindhovens Dagblad laat Brabantia weten dat het "honderden" reacties van klanten heeft gekregen naar aanleiding van de e-mail.

Reacties (3)
05-06-2015, 17:27 door Eric-Jan H te D
Ja als je echt geen idee hebt wat de andere gasten op het bruiloftsfeest uit het geschenkenboekje hebben gekozen, ... dan moet je wat.
05-06-2015, 17:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-06-2015, 03:14 door Anoniem
Alleen www en geen https voor de website en de onlineshop,
zo maak je het wat te makkelijk voor hackers en zeker niet veiliger.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.