image

Voorlopige hechtenis online drugshandelaren verlengd

dinsdag 9 juni 2015, 17:53 door Redactie, 1 reacties

De rechtbank Haarlem heeft de voorlopige hechtenis verlengd van drie mannen die terecht staan voor grootschalige handel in verdovende middelen via illegale online marktplaatsen en witwassen. Eén van de mannen was volgens het Openbaar Ministerie een van de grootste Nederlandse online drugshandelaren.

De 55-jarige man stond op online marktplaatsen, zoals Silk Road, Silk Road 2.0 en Agora, bekend als "HollandOnline". De man kon worden aangehouden naar aanleiding van een drugstransactie waarvan een politieman toevallig getuige was. In zijn auto werden ook XTC-pillen, MDMA en LSD-vellen aangetroffen. Bij een huiszoeking nam de politie nog eens ruim een kilo MDMA, ruim 9 kilo aan XTC-pillen en meer dan 400.000 euro aan contant geld en bitcoins in beslag.

Een andere grote online drugsverkoper die terechtstaat is een 24-jarige man uit Utrecht. Op de online marktplaats Evolution zou hij meer dan 5500 transacties hebben uitgevoerd. In zijn woning werd beslag gelegd op dure goederen, contant geld en 487 bitcoins. De man was actief onder het alias "AlbertHeijn". Als derde staat een 25-jarige man terecht, die als leverancier aan verschillende vendors fungeerde. Deze man had als alias "AmsterdamUnited".

De drie verdachten waren volgens justitie mogelijk pas een aantal jaar actief in de drugshandel via de online marktplaatsen, maar speelden het klaar om in korte tijd een goede reputatie op te bouwen en zo veel inkomsten in bitcoins te genereren. Het zou om meer dan een miljoen euro gaan. De eerstvolgende terechtzitting in het strafproces is op 1 september.

Reacties (1)
09-06-2015, 18:16 door Anoniem
Groot, groter grootst

Hoe groot?
Van horen zeggen groot
"vermoedelijk een van de grootste Nederlandse verkopers"
"bekend stond als één van de grootste drugsverkopers"

Hoort het openbaar ministerie zich niet gewoon bij de neutrale feiten houden in plaats van ronkende suggestieve, want niet onderbouwde, berichtgeving de wereld in te slingeren?

Dat justitie haar werk heeft gedaan en daar trots op is, is op zich te begrijpen.
Het blijft wel gewoon haar taak en het past niet zich daarvoor op deze wijze publiekelijk op de borst te trommelen.
Ook niet omdat de rechter oordeelt en de strafmaat bepaalt, niet het openbaar ministerie in de berichtgeving vooraf met het gebruiken van suggestieve opgeklopte taal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.