image

Windows 10 laat apps gebruikers tegen malware beschermen

donderdag 11 juni 2015, 14:46 door Redactie, 0 reacties

Microsoft heeft nieuwe technologie aan Windows 10 toegevoegd waardoor apps de op het systeem aanwezige virusscanner kunnen gebruiken om gebruikers tegen malware te beschermen. Het gaat daarbij om elke willekeurige beveiligingsoplossing en niet die alleen van Microsoft. Volgens Microsoft kunnen applicatieontwikkelaars zo op een nieuwe manier helpen met het beschermen van gebruikers tegen dynamische script-gebaseerde malware en bijzondere aanvalsvectoren.

De oplossing die Microsoft hiervoor heeft bedacht is de Antimalware Scan Interface (AMSI). Dit is een interfacestandaard waarmee applicaties en diensten met elk geïnstalleerd beveiligingsprogramma kunnen integreren. Het is vooral bedoeld voor lastig te detecteren script-malware. Toch kijkt Microsoft verder dan alleen "scripting engines", zoals PowerShell, die de virusscanner vragen om bepaalde code te controleren.

Er wordt ook gedacht aan communicatie-apps die berichten op malware inspecteren voordat ze aan de gebruiker worden getoond of games die plug-ins voor de installatie controleren. Het zal op zo'n manier gebeuren dat gebruikers er niets voor hoeven te doen. Op deze manier kan malware die zich probeert te verbergen en van de in Windows ingebouwde scripting hosts gebruik maakt op een veel dieper niveau worden geïnspecteerd, wat extra bescherming moet opleveren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.