image

Britse spionnen overgeplaatst wegens Snowden-documenten

zondag 14 juni 2015, 08:33 door Redactie, 14 reacties

De Britse overheid heeft spionnen overgeplaatst nadat hun werkwijze via documenten van klokkenluider Edward Snowden bij Rusland en China bekend is geworden. Dat melden de BBC en Sunday Times vandaag. Volgens bronnen zijn Moskou en Beijing erin geslaagd om de versleutelde documenten van Snowden te ontsleutelen.

Daardoor zou de werkwijze van Britse spionnen nu bekend zijn en heeft dat ertoe geleid dat Groot-Brittannië "vitale informatie" niet meer weet te verzamelen, aldus een anonieme overheidsbron tegenover de BBC. Naast Groot-Brittannië zouden ook andere westerse inlichtingendiensten personeel hebben overgeplaatst nadat Moskou erin was geslaagd om meer dan een miljoen vertrouwelijke bestanden van Snowden te kraken. De klokkenluider verbleef enige tijd in Hong Kong voordat hij uiteindelijk asiel in Rusland kreeg.

Hij heeft altijd aangegeven dat niemand zijn bestanden in handen heeft gekregen, maar de Sunday Times stelt dat het via overheidsfunctionarissen en inlichtingendiensten heeft vernomen dat Rusland en China de informatie wel hebben. Er zouden echter geen Britse spionnen als gevolg hiervan iets zijn overkomen. De Britse overheid wil echter niet op de zaak reageren, zo meldt de Guardian.

Reacties (14)
14-06-2015, 10:28 door Anoniem
Het is wel altijd Snowden zijn schuld, zeg. Net of hun eigen poep niet riekt.
14-06-2015, 11:01 door Anoniem
Door Anoniem: Het is wel altijd Snowden zijn schuld, zeg. Net of hun eigen poep niet riekt.

Alle poep riekt, óók die van Snowden.
14-06-2015, 11:52 door Anoniem
Ik ben benieuwd naar de details, zoals de beveiliging en de aanvalshoek van de documenten. Spyware installeren op de computer van een journalist of met hem meegluren zal waarschijnlijk voldoende geweest zijn om de encryptie te breken. De zwakste schakel is normalitair niet de encryptie zelf.
14-06-2015, 12:21 door atoom
Het is altijd "leuk/mooi/irritant" om te lezen hoe het nieuws gebracht wordt. De andere heeft het gedaan...
Het is te begrijpen dat de overheid daar het nieuws op deze manier brengt,, maar: ik denk dat ze voorbij gaan aan de activiteiten die ze ontplooien Die niet door de beugel kunnen.
Op zich is spionage belangrijk voor een land, informatie zoeken wat gevaarlijk kan zijn voor het land.. maar in dit geval gaat het om informatie die niet direct relevant is voor het land maar economische informatie.
De info van Snowden gaat over het oneigenlijk gebruiken van de mogelijkheden om mensen te bespioneren die nergens/geen bedreiging vormen. Je bent per definitie een bedreiging/terrorist/potpootventer/enz.
14-06-2015, 15:09 door Anoniem
O.
Dus de Britten wachten tot ze bericht krijgen dat de Chinezen de beveiliging eindelijk hebben gekraakt, en plaatsen dan hun spionnen, razendsnel ofzo, over.
Da's knap werk van die Britten, helemaal als je bedenkt dat ze bijna 2 miljoen gestolen documenten in de gaten moeten houden.
Maar daar hebben ze wel weer zo'n twee jaar over kunnen doen.
Maar toch he, toch ... denk ik ... dat er iets, hmmmmm, niet klopt.
14-06-2015, 16:49 door Anoniem
Snel, allemaal weer vingers naar Snowden wijzen nu het ons uitkomt!! OPM hack zal er vast niks mee te maken hebben.. *kuch*

1. Lijkt mij niet aannemelijk dat zowel Rusland als China gelijktijdig opeens de documenten hebben bemachtigd en gekraakt..
2. US of A weet gek genoeg niet eens wat er precies allemaal is ontfutseld.
3. OPM hack is een veeeeeeeel grotere dreiging.

Al moet ik zeggen dat zowel de documenten van Snowden icm OPM hack wel een hele grote dreiging kan vormen voor westerse inlichtingendiensten.
14-06-2015, 17:46 door atoom
Nieman heeft het nog door maar die bestanden waren goed versleuteld.. Nu kunnen de Russen EN de Chinezen het lezen.
Dit geeft dus aan dat de bestanden van af nu niet meer veilig zijn en te kraken zijn.
Het geeft ook aan dat de VS nog verder is ?????
14-06-2015, 19:29 door Anoniem
Sorry maar ik geloof het hele verhaal gewoon niet.

Uiteraard is Snowden weer de zondebok.
14-06-2015, 20:19 door karma4
Our man in havanna in de herhaling. Wie kent dat plot nog?
14-06-2015, 23:24 door Anoniem
Neemt security.nl nu ook al de roddel en achterklap over? Tsss...
http://www.joop.nl/media/detail/artikel/32621_nos_trakteert_kijkers_op_kletsverhaal_over_edward_snowden/
15-06-2015, 01:59 door Anoniem
Snowden zondebok? Snowden is toch regelrecht een verrader van heb ik jou daar, niet meer of minder. Kerel wist heel goed wat hij deed met dat hij in dienst trad. Idem met wat hij met de daar opgedane kennis deed.
15-06-2015, 09:38 door Anoniem
Door Anoniem: Snowden zondebok? Snowden is toch regelrecht een verrader van heb ik jou daar, niet meer of minder. Kerel wist heel goed wat hij deed met dat hij in dienst trad. Idem met wat hij met de daar opgedane kennis deed.

Jawel, maar dat schijnt niet te mogen worden gezegd.
15-06-2015, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Het is wel altijd Snowden zijn schuld, zeg. Net of hun eigen poep niet riekt.

Dit is toch absoluut zijn schuld.
Wat het oorspronkelijk zou inhouden en wat ze daadwerkelijk lekken zijn twee totaal vershillende zaken.
Deze man brengt levens in gevaar.
15-06-2015, 09:51 door Anoniem
Mainstream media is not to be trusted.
https://firstlook.org/theintercept/2015/06/14/sunday-times-report-snowden-files-journalism-worst-also-filled-falsehoods/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.