image

Bedrijf laat gebruikers internetbankieren via emoji-pincode

maandag 15 juni 2015, 14:43 door Redactie, 1 reacties

Een Brits bedrijf heeft een oplossing ontwikkeld waarmee gebruikers via een combinatie van smilies, ook bekend als emoji, kunnen internetbankieren. Volgens Intelligent Environments is een emoji-pincode veiliger dan een pincode die alleen uit cijfers bestaat en eenvoudiger te onthouden.

Voor de Android bankieren-app van het bedrijf wordt er gebruik gemaakt van een set van 44 emoji's. Daardoor zijn er 480 meer permutaties dan bij een viercijferige pincode mogelijk is. In tegenstelling tot numerieke wachtwoorden, zoals een geboortedatum of trouwdatum, is de emoji-pincode niet eenvoudig te achterhalen. Volgens geheugenexpert Tony Buzan is een wachtwoord bestaande uit smilies ideaal geschikt voor het mensenlijk geheugen, dat juist zeer goed in staat is om beelden te onthouden. "We onthouden meer informatie in beeldvorm, daarom is een emoji-pincode beter dan een traditionele pincode."

Reacties (1)
15-06-2015, 20:15 door Anoniem
Naast werk in de ICT, ook werkzaam in de zorg. Bij mensen met een verstandelijke beperking. Die gebruiken om in te loggen op hun portal, indien nodig, ook symbolen als bijvoorbeeld peer meloen kers banaan. Dit schoot te binnen bij het lezen van dit artikel.
In plaats van cijfers en letters, symbolen gebruiken, dat werkt redelijk goed. Maar niet altijd. Want de crux is dat evenals bij alfa- numerieke invoer, de symbolen en posities onthouden en juist ingevoerd moeten worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.