image

Microsoft geeft sites met illegale films en muziek lagere rating

dinsdag 23 juni 2015, 10:52 door Redactie, 15 reacties

In de strijd tegen online piraterij gaat Microsoft de werking van de Bing-zoekmachine aanpassen, zodat gebruikers minder snel op websites terechtkomen die illegale films en muziek aanbieden. Veel content die het auteursrecht schendt wordt op internet via zogeheten "online notice and takedowns" verwijderd, maar volgens de softwaregigant zijn ook vrijwillige maatregelen noodzakelijk voor de gevallen waar takedowns niet effectief zijn.

Daarbij wordt er gezocht naar maatregelen die de problemen op een "efficiënte, effectieve en schaalbare" manier aanpakken. In dit kader heeft Microsoft geëxperimenteerd met de Bing-zoekmachine, waarbij de softwaregigant zich vooral richtte op gebruikers die informatie over populaire muziek- en filmcontent zochten. Daarbij kregen websites die het auteursrecht schonden een lagere zoekrating en werden zo minder snel door gebruikers gevonden. Verder is er ook geëxperimenteerd met de autosuggestie en zoekgerelateerde suggesties van Bing, zodat ze gebruikers niet doorstuurden naar websites waarop het auteursrecht werd geschonden.

Volgens Microsoft zijn de eerste experimenten veelbelovend, waarbij vooral websites werden getroffen die veel takedownverzoeken wegens auteursrechtenschending ontvingen. Daarnaast werden veel suggesties van de zoekmachine die naar dit soort websites wezen niet getoond. Volgens Microsoft zou de kwaliteit van de zoekresultaten daarnaast voor gebruikers zijn verbeterd. Beide maatregelen zullen binnenkort in Bing voor alle gebruikers worden doorgevoerd.

Het effect van de maatregelen hangt ook samen met het marktaandeel van de zoekmachine. Uit cijfers van Net Applications blijkt dat Bing in mei bijna 10% van de zoekmachinemarkt in handen had. Daarmee staat het net achter de Chinese zoekmachine Baidu (10,2%) en Google (68,5%). Onderzoeksbureau StatCounter is echter minder positief over het aandeel van Bing, dat in mei slechts 4% zou bedragen.

Reacties (15)
23-06-2015, 11:09 door johanw
Hoeveel krijgt MS voor deze anti-gebruikers opstelling?

Dus als je nu een muziek of film download zoekt moet je eerst aangeven dat je geen resultaten van Amazon, Netflix etc. wil om nog iets bruikbaars te vinden. Het is dat Baidu.com een Chineestalige interface geeft, anders zou die voor dat soort werk steeds interessanter worden. Die enkele keer dat ik iets over politieke gebeurtenissen in China wil weten gebruik ik dan wel Google of Bing.
23-06-2015, 12:14 door Anoniem
Door johanw: Het is dat Baidu.com een Chineestalige interface geeft

Yandex al overwogen?
23-06-2015, 12:24 door Anoniem
Vind je dat echt vreemd?
In 'de strijd tegen illegale content op het internet' is het toch wel te begrijpen dat legale bronnen eerst getoond worden.
Dat je het niet prettig vindt, kan ik wel voorstellen. Maar dat is, zonder lullig te willen zijn, jammer voor je.
En als de resultaten wel getoond worden, maar niet gelijk op de eerste pagina, dan scroll je toch gelijk door naar de volgende pagina('s)?
23-06-2015, 13:50 door johanw
Dat hangt er vanaf hoe je een zoekmachine ziet. Als je die uit gebruikersoogpunt ziet, met als doel om zo relevant mogelijke resultaten voor de gebruiker te leveren, dan zie ik niet in waarom legale downloads eerst getoond zouden worden. Zeker als de zoekstring suggereert dat je daar niet in geinteresseerd bent omdat daar bv. "download" en "torrent" in staan. Google spamt je vervolgens toch nog met een hele berg Youtube links, zelf al zet je -youtube in de zoekstring.

Als je zoekmachines ziet als reclamevensters op wat bedrijven je graag willen verkopen is het logisch dat torrentlinks eruit gehaald worden. Maar ja, wie wil er nou zo'n zoekmachine gebruiken? De vorige die dat probeerde leefde niet lang meer toen Google opkwam, die dat niet deed. Je zou verwachten dat men daarvan geleerd heeft...
23-06-2015, 14:12 door Skizmo
Door Anoniem:
Door johanw: Het is dat Baidu.com een Chineestalige interface geeft

Yandex al overwogen?
Wat is de overeenkomst tussen een chinese searchenginge en een russische searchengine ? Ze zijn beiden niet te begrijpen als je de taal niet kent. Niet echt nuttig dus.
23-06-2015, 14:21 door Anoniem
Door johanw: Dat hangt er vanaf hoe je een zoekmachine ziet. Als je die uit gebruikersoogpunt ziet, met als doel om zo relevant mogelijke resultaten voor de gebruiker te leveren, dan zie ik niet in waarom legale downloads eerst getoond zouden worden. Zeker als de zoekstring suggereert dat je daar niet in geinteresseerd bent omdat daar bv. "download" en "torrent" in staan.

Het zal sommigen verbazen, maar er zijn nog echt mensen wiens leven niet draait om stelen (van films, muziek, software of wat dan ook).

Zoekmachines, en sowieso de grootste delen van Internet zijn in eerste instantie bedoeld om legale (of beter: moreel verantwoorde) dingen te doen.

Alle zoekmachines filteren al jaren allerlei soorten content (porno, terreur, etc) en dit is daar gewoon een uitbreiding van. En dat is goed ook, anders was er al lang helemaal niks legaals/vertrouwenwaardigs meer te vinden op het Internet.
23-06-2015, 14:30 door karma4
Maken jullie je nu druk om illegale content en illegale activiteiten te ormoten? In de gewone wereld is meehelpen aan illegale activiteiten ook strafbaar / verwijtbaar.

Een meer zinnige vraag is Hoe en door wat het kenmerk van illegale content bepaald wordt. Wat de een illegaal vindt kan de ander als juist zeer gewenst zien. Openbaar maken van schandalen falen en ander misbruik noem ik niet illegaal integendeel.
23-06-2015, 14:55 door Anoniem
In de strijd tegen online piraterij gaat Microsoft de werking van de Bing-zoekmachine aanpassen, zodat gebruikers minder snel op websites terechtkomen die illegale films en muziek aanbieden.

Zal weinig effect hebben, aangezien vrijwel niemand Bing gebruikt. Ik zou zeggen, besteed tijd in het verbeteren van deze krappy search engine, zodat het interessant wordt voor gebruikers bijvoorbeeld als alternatief voor Google ;)

Maken jullie je nu druk om illegale content en illegale activiteiten te ormoten? In de gewone wereld is meehelpen aan illegale activiteiten ook strafbaar / verwijtbaar.

Wie is ''jullie'', alle bezoekers hier behalve karma4 ? Van mij hoeft niemand illegale content / illegale activiteiten te promoten, en ik zie geen enkele reactie in deze discussie waarin dat wordt aangemoedigd......
23-06-2015, 15:14 door john west
Ik ben geen fan van Microsoft en zeker niet van Bing,dus ze filteren maar.

Anoniem 14:21
Het zal sommigen verbazen, maar er zijn nog echt mensen wiens leven niet draait om stelen (van films, muziek, software of wat dan ook).


De grote bedrijven stelen nog veel meer,van elkaar en eigenlijk van iedereen,kijk maar naar al die recht zaken.
En de privacy die ze prediken is een rookgordijn,Google,Microsoft,enz
Legaal of illegaal bijna iedereen doet het,behalve Tim Kuik van stichting Brein,en soort genoten.
Die pompen Spotnet vol met smerige vulgaire reacties,waarvan je over je nek gaat.
Dat is hun ethiek.

Als zij stelen,waarom dan de gewone burger ook niet.
Dus deze morele preek van Anoniem 14:21 is hypocriet.

(Ik heb wel betaald voor de meeste software)
23-06-2015, 15:44 door Anoniem
Wanneer je een product zoekt en je krijgt eerst de resultaten van allerlei illegale aanbieders, lijkt me dat je bijdraagt aan het in stand houden van deze dubieuze praktijken.

Als je op zoek ben naar bijv. een nieuwe fiets, wil je dan ook eerst de "aanbiedingen van helers" zien?
Misschien wel, maar dat die niet boven aan staan, lijkt mij toch redelijk vanzelfsprekend. Je wil dergelijke figuren toch niet helpen of stimuleren in hun activiteiten?

Dit staat wat mij betreft helemaal los van de vraag of de entertainmentindustrie wel een goed verdienmodel heeft. Want ik ben niet heilig en heb ook gedownload uit illegale bron. Maar dat dit me niet te makkelijk gemaakt wordt, begrijp ik volkomen.

Ik gebruik de - ook bij Google en heb even getest wat je schrijft. Wanneer ik zoek op "psy -youtube download torrent" staat op de eerste twee pagina's geen enkele link naar een youtube film. Verder heb ik niet gekeken... :-)

Maar ben het wel eens dat wanneer je steeds minder vaak vind wat je zoekt, de zoekmachine zal sterven....
23-06-2015, 15:54 door Anoniem
De grote bedrijven stelen nog veel meer,van elkaar en eigenlijk van iedereen,kijk maar naar al die recht zaken.
En de privacy die ze prediken is een rookgordijn,Google,Microsoft,enz
Legaal of illegaal bijna iedereen doet het,behalve Tim Kuik van stichting Brein,en soort genoten.
Die pompen Spotnet vol met smerige vulgaire reacties,waarvan je over je nek gaat.
Dat is hun ethiek.

Als zij stelen,waarom dan de gewone burger ook niet.
Dus deze morele preek van Anoniem 14:21 is hypocriet.

(Ik heb wel betaald voor de meeste software)


Wat een bijzondere reactie.
Klinkt alsof jij het goed vind dat er gestolen wordt. Zeker zelf nooit slachtoffer geweest? Zo toch, reageerde je toen ook zo?
Misschien stelen die bedrijven wel van elkaar omdat de mensen die daar werken dezelfde ethiek hebben als jij....
23-06-2015, 17:52 door karma4 - Bijgewerkt: 23-06-2015, 17:56
Door Anoniem: 14:55
Je reactie toont enkel ms haat. Herkenbaar. Aangezien je specifiek op mijn avatar reageert zou ik zeggen hello again.

Het zou je inhoudelijk opgevallen moeten zijn. Dat de eerste reacties hier wel degelijk gaan om het niet meer kunnen vinden van illegale content via Bing. De reactie hierboven letterlijk als grote bedrijven liegen bedriegen en stelen waarom zou de burger het dan niet ook doen
In Nederland niet zo veel gebruikt maar dat schijnt in de VS anders te zijn zeker als je Yahoo meeneemt.

Het ontwijkt de werkelijke vraag wat ze illegale content vinden.
En de tweede vraag waarom die grote bedrijven niet aangepakt worden voor hun foute gedrag.
23-06-2015, 23:50 door Anoniem
Door Skizmo:
Door Anoniem:
Door johanw: Het is dat Baidu.com een Chineestalige interface geeft

Yandex al overwogen?
Wat is de overeenkomst tussen een chinese searchenginge en een russische searchengine ? Ze zijn beiden niet te begrijpen als je de taal niet kent. Niet echt nuttig dus.

Er zat ook bewust een stevige dosis ironie in het antwoord op deze twijfelachtige verontwaardiging.
Niet echt nuttig dus?
Dat valt zeker te bezien maar om andere redenen, je argumenten snijden echter geen hout.

Zoekt u maar
https://www.yandex.com/

Browset u maar
https://browser.yandex.com/
25-06-2015, 04:28 door CrioWria
Door Anoniem: In 'de strijd tegen illegale content op het internet' is het toch wel te begrijpen dat legale bronnen eerst getoond worden.
Vertel mij (ons) dan maar eens een legale bron waar ik films kan downloaden. Voor elke dienst die jij opnoemt geef ik je 'n kratje bier (naar keuze 24 flesjes en ik ga tot 20 kratjes).


Jammer alleen dat je nooit zult reageren, spijtig dan blijf je..
26-06-2015, 11:36 door Anoniem
Door CrioWria:
Door Anoniem: In 'de strijd tegen illegale content op het internet' is het toch wel te begrijpen dat legale bronnen eerst getoond worden.
Vertel mij (ons) dan maar eens een legale bron waar ik films kan downloaden. Voor elke dienst die jij opnoemt geef ik je 'n kratje bier (naar keuze 24 flesjes en ik ga tot 20 kratjes).

Jammer alleen dat je nooit zult reageren, spijtig dan blijf je..

Netflix, Videoland, http://www.thecontentmap.nl, Play- en App Store?
Geen idee wat jij precies wil en of die aanbieders leveren in het door jou gewenste formaat .. Maar initieel kan je daar terecht voor legale content.
Ik heb zelf geen ervaring daarmee maar misschien is het bruikbaar... :-)

En anders hier, volgens Brein:
http://www.pathe-thuis.nl
http://www.veamer.nl
http://www.ximon.nl
http://www.kpn.com
https://www.ziggo.nl
http://www.tele2.nl
http://www.upc.nl
http://www.apple.com/nl/itunes/download/
http://www.moviemaxonline.eu
http://www.rtl.nl/xl/#/films
http://www.mejane.com
http://www.stervideotheek.nl
http://www.zune.net/nl-NL

Zo ja, biertjes zijn niet nodig maar toch bedankt.. :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.