image

HackerOne ontvangt investering van 25 miljoen dollar

woensdag 24 juni 2015, 16:35 door Redactie, 2 reacties

HackerOne, het platform voor het melden van beveiligingslekken in allerlei softwareprojecten en applicaties, heeft tijdens een nieuwe investeringsronde 25 miljoen dollar ontvangen. HackerOne werd in 2013 opgericht met hulp van Facebook en Microsoft. In eerste instantie richtte HackerOne zich op het belonen van bugmeldingen in populaire softwareprojecten waar miljoenen mensen gebruik van maken. Inmiddels zijn allerlei softwarebedrijven via de website een zogeheten "bug bounty program" gestart.

HackerOne vervult hierbij de coördinatie tussen de bugmelder en de softwareleverancier in kwestie. Ook adviseert het platform softwareleveranciers die voor hun eigen software via HackerOne een beloningsprogramma willen starten. Het geld dat tijdens de nieuwste investeringsronde werd opgehaald is onder andere afkomstig van Salesforce voorzitter en CEO Marc Benioff, Dropbox CEO en medeoprichter Drew Houston en Yelp CEO en medeoprichter Jeremy Stoppelman.

Sinds de vorige investeringsronde heeft HackerOne het aantal werknemers flink uitgebreid van 10 naar 50. Inmiddels maken Yahoo!, Twitter, Adobe, Dropbox, LinkedIn, Snapchat en Airbnb allemaal gebruik van de diensten van het platform. Het totaal aantal klanten is inmiddels de 250 gepasseerd. Deze softwarebedrijven en projecten hebben de afgelopen jaren aan meer dan 1500 onderzoekers ruim 3,2 miljoen dollar uitgekeerd. Het geld werd gebruikt om bijna 10.000 kwetsbaarheden te vinden en verhelpen. Ondanks de positieve geluiden liet LinkedIn onlangs weten dat het een besloten beloningsprogramma voor een selecte groep onderzoekers was gestart, omdat programma's waar iedereen aan kan meedoen teveel ruis zouden opleveren. Wel koos LinkedIn ervoor om de betalingen aan onderzoekers via HackerOne te laten lopen.

Reacties (2)
24-06-2015, 19:44 door Anoniem
Zeg maar vupen maar dan van mountain view en redmond, en een lekker edgy hollywoodnaam, en een boel poen om de boel nog een beetje wat te laten lijken.
25-06-2015, 11:27 door Anoniem
Misschien wel leuk om te melden dat een aantal van de oprichters Nederlanders zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.