image

Samsung stopt met aanpassen Windows Update

zaterdag 27 juni 2015, 13:50 door Redactie, 7 reacties

Samsung gaat stoppen met het aanpassen van Windows Update en zal hiervoor de komende dagen een update uitbrengen, zo heeft de elektronicagigant laten weten. Microsoft MVP Patrick Barker ontdekte onlangs dat het programma SW Update, dat Samsung op sommige laptops meelevert, de instellingen van Windows Update aanpast. Beschikbare updates worden zodoende niet meer automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Gebruikers moeten er zelf voor kiezen om updates te downloaden en installeren. Gebruikers kunnen de oorspronkelijke instellingen van Windows Update wel terugzetten, maar de Samsung-software zal dit na een herstart van het systeem ongedaan maken en de automatische updatefunctie weer uitschakelen. Een werknemer van het bedrijf liet tegenover Barker weten dat dit werd gedaan om de installatie van standaard drivers te voorkomen, aangezien dit voor problemen zou kunnen zorgen.

Microsoft was niet te spreken over de werkwijze van Samsung en gaf aan met de elektronicagigant in gesprek te gaan. Dat lijkt effect te hebben gehad, want tegenover VentureBeat laat het bedrijf weten binnen een aantal dagen met een update te komen. Deze update zal via de Samsung Updatesoftware worden verspreid en zal ervoor zorgen dat de oorspronkelijke Windows Update-instellingen worden teruggezet.

Reacties (7)
27-06-2015, 15:49 door Anoniem
Dat is dan ook de reden waarom ik bij elke Windows machine een schone installatie doet, want software (lees crapware) van fabrikanten zit ik niet op te wachten. Nu dit weer, pas geleden dat geintje met Lenevo en zo gaat het maar door en heb je als consument (die niet technisch zijn) steeds minder te vertellen over je eigen machine.

Waarom verkopen ze niet gewoon kale laptops zodat ik zelf gelijk Linux er op kan knallen en genieten van een echt OS.
27-06-2015, 17:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-06-2015, 17:57 door Anoniem
Dit kan eigenlijk toch niet ? Ze schakelen gewoon automatische updates uit en nu iemand het heeft ontdekt veranderen ze het, (wat goed is natuurlijk, niet dat ze veel keus hebben denk ik), maar als het niet ontdekt was zou het zeker ook niet worden veranderd.

Samsung had dus eigenlijk wel een beetje maling aan de veiligheid van de gebruikers van hun laptops.
27-06-2015, 18:20 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 15:49 uur:
Waarom verkopen ze niet gewoon kale laptops
Mogelijk zijn de BTO notebooks of de XNotebooks een optie voor je.
27-06-2015, 20:39 door karma4
Door Anoniem:
Waarom verkopen ze niet gewoon kale laptops zodat ik zelf gelijk Linux er op kan knallen en genieten van een echt OS.

Het staat je vrij om na de koop te doen net hardware wat je wilt. Dat is je recht, maar verwacht dan geen garantie of ondersteuning. Je mag je auto ook verbouwen zoals je wilt een BMW met Fiat motor op een Volvo onderstel. Verwacht ook daar ddat je het zelf moet oplossen.
Jammer dat je net als Krakatau lat verleiden tot wat getroll.

Waarom doet Samsung zoiets? Het lijkt er op dat er iets niet compatibel met USB3 standaards. Als dat zo is is het probleem groter als het de hardware betreft. Hebben ze een aparte niet gangbare driver dan is het softwarematig op te lossen. Mar waarom hebben ze dan een incompatibel driver. Als ze het met Windows al niet kunnen met wel os dan wel?
Meer vragen dan antwoorden
Het kan ook nog iets met de wet van remmende voorsprong te maken hebben. Dan is er goede innovatie die nog acceptatie nodig heeft.
Het gaat om sommige laptops van ze
27-06-2015, 21:09 door Anoniem
Door Anoniem:

Waarom verkopen ze niet gewoon kale laptops.

Veels te coole op de blote beenskes,
zeker in de winter.
30-06-2015, 09:51 door Anoniem
Door Anoniem: Dat is dan ook de reden waarom ik bij elke Windows machine een schone installatie doet, want software (lees crapware) van fabrikanten zit ik niet op te wachten. Nu dit weer, pas geleden dat geintje met Lenevo en zo gaat het maar door en heb je als consument (die niet technisch zijn) steeds minder te vertellen over je eigen machine.

Waarom verkopen ze niet gewoon kale laptops zodat ik zelf gelijk Linux er op kan knallen en genieten van een echt OS.

Als je een laptop of pc koopt kan je aangeven dat je deze kaal wil, je bent meestal wel even duur uit dan als je het met OS koopt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.