image

App-maker die smartphones LiteCoins liet delven treft schikking

dinsdag 30 juni 2015, 15:17 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse ontwikkelaar van Android-apps die smartphones stilletjes naar LiteCoins liet delven heeft met de Amerikaanse FTC een schikking getroffen. Het gaat om Equiliv Investments en een privépersoon die op verschillende marktplaatsen, zoals Google Play en Amazon App Store, de "Prized app" aanboden.

De app, die door duizenden consumenten werd gedownload, gaf gebruikers de indruk dat ze door het spelen van games of downloaden van andere apps punten konden verdienen. Deze punten konden vervolgens aan kleding en cadeaubonnen worden uitgegeven. Daarnaast beweerde de ontwikkelaar dat de app geen kwaadaardige software bevatte. In werkelijkheid ging het echter om een app die malware bevatte en de smartphone naar digitale valuta zoals DogeCoin, LiteCoin en QuarkCoin liet delven.

Door de rekenkracht die voor het delven vereist is raakte de batterij van de telefoons sneller leeg en laadde die langzamer op. Ook zou de malware data verstoken, zodat consumenten met een beperkte datalimiet in de problemen konden komen. Als onderdeel van de schikking mogen het bedrijf en aangeklaagde privépersoon geen malware meer maken en verspreiden. Daarnaast is er een boete van 50.000 dollar opgelegd, waarvan 44.800 dollar voorwaardelijk is en 5.200 dollar moet worden betaald.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.