/dev/null - Overig

security.nl via mobiel?

01-07-2015, 11:26 door Anoniem, 5 reacties
Ik lees security.nl graag, ook als ik niet achter een desktop of laptop zit. Dus op een mobieltje. Maar zelfs op een mobiel met een redelijk scherm (SGS6) is security.nl onleesbaar zonder veel te zoomen (want fonts veels te klein) en de hele tijd te scrollen. Ik heb het idee dat ze dat bij security.nl zelf wel prima vinden zo (toch jammer, aangezien er steeds meer traffic vanaf mobieltjes komt) - is er iemand die toevallig een manier weet om te fonts van de site groter te forceren om eea. wat leesbaarder te maken?
Reacties (5)
01-07-2015, 12:43 door Anoniem
Ik heb mezelf ook al een paar keer afgevraagd waarom security.nl niet met een mooie mobiele site komt, of liever nog een app, zoals sommige kranten nu ook doen. En uiteraard moet je daarvoor niet allerlei vage toestemmingen voor te moeten geven ;)
01-07-2015, 13:08 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb mezelf ook al een paar keer afgevraagd waarom security.nl niet met een mooie mobiele site komt, of liever nog een app, zoals sommige kranten nu ook doen. En uiteraard moet je daarvoor niet allerlei vage toestemmingen voor te moeten geven ;)

De site security.nl wordt ook als not mobile friendly beoordeeld door de Google checker: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?url=https%3A%2F%2Fwww.security.nl%2F
01-07-2015, 13:46 door Anoniem
Goh, en ik was juist wel redelijk tevree dat de site deed wat'ie moet doen en niet allerlei andere dingen ook nog. Dat zie je aan de sites die wel "geoptimaliseerd" zijn voor mobiel en tablet. Veels te grote fonts, onhandige bediening voor muisgebruikers, irritante indeling, vaak met superslimme scrollconstructies die alleen maar zin hebben op je tablet en elders vooral irritant zijn, en oh ja, bakken met javascript die het geheel onbruikbaar langzaam maken.

Lijkt me dat het hele concept van websites voor mobiel en tablet optimaliseren failliet is: Die tablets en mobieltjes moeten maar niet zo dom doen. Ze heten toch slim? Nou dan.
01-07-2015, 16:37 door Anoniem
Ik vind het wel fijn om de desktop site op mijn mobieltje te krijgen. Je hebt gelijk het overzicht. En zoomen werkt ook prima.
02-07-2015, 00:25 door Anoniem
Sommigen hebben zo te horen toch liever de desktopversie op hun mobiel. Waarom niet een subdomein die de mobiele website toont? Bijvoorbeeld m.security.nl, mobile.security.nl of security.nl/mobile. Dan is iedereen tevreden. Ik zou ook graag een mobiele variant zien.

Ik denk overigens dat de bezoekersaantallen dan ook omhoog schieten. Hoe lang wil security nog wachten met een mobiele variant in een wereld die alleen maar meer om portable devices gaat draaien??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.