image

Washington Post eerste grote krant die HTTPS overal toepast

woensdag 1 juli 2015, 14:31 door Redactie, 0 reacties

De Washington Post heeft besloten om al het verkeer tussen bezoekers en de website van de krant via HTTPS te versleutelen. Het is daarmee de eerste grote nieuwsorganisatie die de beveiligingsmaatregel toepast. HTTPS staat inmiddels ingeschakeld voor de hoofdpagina, alsmede de pagina over staatsveiligheid en het techblog The Switch. De komende maanden zal HTTPS voor alle onderdelen van de website worden ingeschakeld.

"Het grootste voordeel is dat gebruikers zich veilig kunnen voelen", zegt CIO Shailesh Prakas. Hoewel steeds meer websites inmiddels HTTPS gebruiken, blijven krantensites achter. Juist op dit soort websites is encryptie belangrijk, zegt privacyonderzoeker Christopher Soghoian. "De artikelen die je leest kunnen een beeld van je leven geven. Ze kunnen je politieke interesses onthullen, seksualiteit suggereren, je interesses in medische problemen en andere gevoelige onderwerpen die niemand iets aangaan behalve jezelf."

Door het gebruik van HTTPS is het voor derden die bijvoorbeeld het internetverkeer monitoren niet meer mogelijk om te zien welke pagina's er precies worden bezocht, behalve dat iemand naar de website van de Washington Post gaat. De Amerikaanse krant verwacht wel dat de implementatie van HTTPS gevolgen voor de advertentie-inkomsten zullen hebben. Hoeveel is echter nog niet bekend. De nieuwe maatregel zorgt ervoor dat adverteerders hun advertenties ook via HTTPS moeten aanbieden, wat sommige partijen misschien kan afschrikken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.